Thursday, December 22, 2011

berpindah ke blog baru...

dah tension dgn blog skrg..
akan berpindah ke blog baru ni..
jemput lah ke sini ye..

online shopping..

hari ni dalam sejarah..
dari pagi tadi dok online je..
last-last terpengaruh dgn online shop utk barang baby..
melayang hampir rm100 gak lah..
beli gift set utk anak my friend, AMANDA NUR IRDINA..
then beli 1 sweater untuk hero kitorang..
nak try je, so xblh lagi shopping byk-byk..

33 minggu yang sangat indah..

alhamdulillah..
baby dah 33 minggu hari ni..
33 minggu yang sangat indah dalam hidup aku suami isteri..
bersyukur dengan kurniaan dari Ilahi ini..
sangat bahagia dengan hidup aku sekarang ni..

Wednesday, December 21, 2011

cerita konvokesyen..

aku baru selesai hadir majlis konvokesyen aku last saturday..
xda apa yang menarik pun bagi aku..
yelah, hati macam terpaksa je nak pergi..
huhuhu..

aku punya turn sesi petang..
so, pendaftaran bermula jam 12.15pm..
11.45am aku dah sampai UTM KL..
mak aku sampai sg buloh kul 9.30am..
pas amek mak,bawak mak g breakfast dulu kat setiawangsa..
then terus hantar mak kat hotel..
itu yang kul 11.45am dah ada kat utm tu..
pas hantar mak kat hotel, sementara mak nak rest,xtau nak buat apa..
so, MR decide nak hantar aku g utm terus..

masa aku sampai tu, dah ramai yang berbaris utk pendaftaran..
dalam cuaca yang sangat panas tu, aku pun join berbaris gak..
nasib xserapa lama proses pendaftaran tu..
selesai pendaftaran, semua graduan diminta berkumpul di bilik kuliah sehingga dipanggil berbaris utk ke dewan besar..
so, bila aku dah masuk dewan kuliah tu, MR pun gerak g hotel utk jemput mak dan adik-adik aku utk datang ke utm jugak..

dalam 1.30pm, para graduan diminta berbaris utk ke dewan berlangsungnya majlis dgn mengikut giliran masing-masing..
dah siap berbaris, kitorang pun berjalan menuju ke dewan dan dibenarkan duduk di tempat yang disediakan..
alhamdulillah..risau jugak aku kalau kena berdiri je sepanjang majlis berlangsung..

masa tengah tunggu turn aku utk naik ke pentas, memang rasa berdebar-debar sangat..
berpeluh-peluh aku kat dalam bilik air-cond tu..
macam-macam perasaan ada..
xtau nak describe macam mana..
so, bila nama aku dipanggil, memang aku panik betul..
sampai MR bgtau, dia tgk aku kelam kabut mcm nak terberak je, huhuhu..

ntah lah, aku pun xtau aku jalan laju ke tak..
yang aku tau, aku nak cepat turun dari pentas tu..
bila dah turun je dari pentas, memang rasa relieve sangat..
alhamdulillah, xda perkara memalukan terjadi kat aku, hehehehe..

dalam 3.45pm, majlis dah selesai..
aku pun terus ajak famili aku ke studio yang disediakan utm utk tangkap pic famili..
selesai je tangkap gambar famili, hujan pun mula turun..
so, xsempat nak amek pic kat utm..
lagipun, aku terlupa nak bawak kamera..
guna kamera hp je..

kat bawah ni je ada pic aku dan famili yang sempat aku amek guna hp MR..
nak ceta sal baby..
baby behave sangat sepanjang majlis berlangsung..
cuma masa kat atas pentas je terasa baby buat ombak..
lain-lain waktu, baby baik sangat..

"sayang sangat kat anak teruna mama nih.."


dengan baby dan bunga dari MR..


dengan adik-adik aku..


dengan mak aku yang datang dari kedah..


dengan suami tercinta yang banyak support aku wat pjj..
yang banyak tolong aku siapkan thesis..















Tuesday, December 20, 2011

dah lapar..

tadi pagi breakfast dalam pukul 8.30 am..
makan nasi putih dgn daging masak kicap terus..
sekarang dah mula rasa lapar..
tapi xmau makan nasi..
ingat nak makan sup-sup, heheheehe..

terpaksa naik bas..

baru lepas dapat kol dari airasia..
selepas 35 weeks pregnancy, TIDAK dibenarkan naik flight dah..
huhu..
macam mana nak balik kedah untuk bersalin nanti??
xlarat aku nak naik kereta..
jb-kl pun rasa terseksa dah..

mula-mula kol airasia cakap dgn PR dia, dia kata boleh..
cuma kena dapatkan surat dari doc..
then tetibe dia kol balik bgtau dia silap bagi info..
selepas 35 weeks dah xboleh naik flight dah..

terpaksa lah balik kedah nanti naik bas je..
naik bas lagi selesa dari naik kereta..
lagipun kalau jadi apa-apa, suami ada..
kalau naik kereta, mana dgn MR nak drive lagi..

berdoa untuk baby setiap saat..

setiap saat, berdoa supaya baby tidak songsang lagi..
berdoa semoga baby kembali kepada kedudukan normal nya..
berdoa semoga baby dilahirkan secara normal..
berdoa supaya baby sabar sehingga aku selamat sampai kedah, baru baby keluar..
insyaAllah..
semoga Allah makbulkan doa aku..

cerita tentang konvo..

belom ada masa nak bercerita tentang konvo aku hari sabtu lepas..
mood pun spoil sebab xtahu apa masalah blog ni..
akan update kemudian..

Monday, December 19, 2011

aku yang sedang bingung..

b.i.n.g.u.n.g

aku sedang bingung dengan blog aku ni..
sampai sekarang aku xtau apa masalah blog ni..
setting ke, template ke...
haaddddoooiii...........!!!!!!!!!!!

dah tukar template,tapi..

aku dah tukar template..
tapi blog aku masih tiada perubahan..
masih tiada ruangan komen di bawah setiap entry..
dah tak tau nak buat apa lagi..
mintak tunjuk ajar dari pakar sangat-sangat..