Tuesday, April 19, 2011

cerita tentang wedding's present..

smalam ada baca 1 entry kat blog my friend..
sal present yg sesuai utk pengantin..
nk ceta sket sal wedding's present aku dulu..
masa majlis kat kedah, aku dpt byk gak present..
ada set cawan,pinggan mangkuk,iron,kettle..
ni je yg aku ngat..(sori klu ada hadiah dr sesapa yg aku xsebut kt sni)
tp aku cuma bwk blik jb beberapa je sal kat umah jb aku da byk bli brg keperluan umah..
sejak dr sblm kawen lg aku da ska bli brg2 keperluan umah..
masa majlis kat kl pon lebih kurang ja..
ada set blender,rice cooker,cadar,frame..
brand ok lar..
nk kata brand mahal pon x tp bukan lar cap ayam..
sebulan pas majlis kat kl pon dpt present lg dr my MIL colleagues..
tp yg plg bes wedding's present yg aku dpt dr kwn2 opis both of us..
kitorg dpt cash almost rm5k..
dpt tiket flight + hotel ke bali..
air-cond umah pon ada yg sponsor..
grup aku masa kat import b plak bg aku vacuum..
dgn cash yg kitorg dpt tu,kitorg bli lcd tv..
baki kitorg wat blanja masa kat bali..
so,pendapat aku,klu kita xtau nk bli present apa utk pengantin..
y not kita bg ja cash coz pas kawen pengantin lg byk nk guna duit..
lg pon,hanya pengantin itself yg tau apa yg diorg perlukan utk rmh diorang..
so,kita xpyh lar pening2 pk nk bli apa utk diorg..
lgpon,as a pengantin,aku rasa kehadiran kwn2 ke majlis pon da ckp bermakna bg kitorg..










No comments: