Sunday, May 29, 2011

sakit dan sengal badan..

da brapa ari da mcm ni..
tmbh terasa sakit bila mlm menjelma..
sakit dan sengal satu badan..
nak tidoq pon susah..
MR da tlg urut tp xberkesan gak..
haaaiiisshh..

kisah cinta kau dan aku..

jiwang betoi lar tajuk entry aku kali ni..
hehehehe..malu..
tetibe tringin nk ceta our loves story kat sini..
aku kenal dgn radzi dr aku start masuk keje lg..
kitorg 1 batch dlm kastam..
sama2 lapor diri kat melaka pd 06.04.2008..
tp time tu aku xpasan kan dia sgt pon..
maklomlar ramai kan..??
then pas seminggu kat melaka tu..
kitorg sama2 lapor diri kat jb..
jumpa dia lg kat terminal bus larkin..
time tu aku gelakkan dia sal famili dia antar..
hehehe..
ye lar, dlm ramai2 tu..
dia lak yg famili antar..
yg lain2 smua dtg sndri je, termasuk aku..
independent kan..??
masa kat jb, sblm kitorg dpt penempatan..
kitorg kena lepak kat Menara Kastam Larkin..
about 3 weeks gak ler kitorg lepak je..


time tu aku da ada bf..
radzi pon da ada gf..
so, kitorg pon kwn2 biasa je lar..
bila dpt penempatan..
aku kena bertugas kat tg kupang...
radzi lak kat jb je..
so, jarang lar jumpa..
kol or sms pon xpenah kot..


jan 2009, aku mintak tukar ke jb..
atas alasan peribadi yg xdpt di dedahkan di sini..
aku kerja kat BSI..
radzi still lg kat tg puteri..
mmg xpnh lar aku kol dia..
smpi 1 ari tu..
dlm bulan mac..
kitorg dpt wedding invitation..
wedding firdaus..
dia ni pon kwn 1 batch kitorg gak..
kat melaka wedding dia..
aku time ni agak rapat gak lar dgn firdaus ni..
ngat nk p lar wedding dia..
tp xtau nk p ngan sapa..


aku ajak 1 of our friend ni..
ajak g dgn aku..
naik keta aku..
tp dia xmau..
katanya dia da janji dgn radzi..
so aku pon kol lar radzi kat tempat keja dia..
bgtau aku nk join diorg g melaka..
dia xbg mulanya..
tp setuju bila aku kata aku xda kawan..
huhuhuhu..


stat dr situ lar kitorg stat rapat..
time tu aku da solo..
dia still ada gf..
blik dr wedding tu kitorg slalu kol..
slalu sms..
smpi 1 ari tu, aku g mersing dgn friend yg dtg dr ipoh n tumpang tido umah aku..
time nk antar dia blik ipoh tu..
aku ajak lar radzi teman aku antar kwn aku kat larkin..
pas tu, kitorg trus lepak2 kat kedai smpi pg..
sok pgnya radzi kol bgtau nk antar aku g keje sal tkt aku drive dlm keadaan xckp tdo..


di pendekkan ceta, stat ari tu..
radzi pon jd lar driver xrasmi aku..
stiap ari amek n antar aku ulang alik g keja..
aku penah gak g umah dia..
time tu aku otw blik jb dr kedah..
dia ada kat kl..
so, kitorg plan nk blik naik keta sama2..
aku g umah dia, jumpa famili dia..
siap dinner lg kat umah dia..
tp time tu sbg kwn je..
dia kan ada gf lg..


makan minum xkira siang mlm mesti kitorg bersama klu ada masa..
then 1 ari dia bgtau dia nk kawen dgn aku..
aku terkejut gak sal time tu dia still lg dgn gf dia..
aku ceta kat kakak angkat aku kat opis sal dia..
kakak tu suh aku jauhkan diri dr radzi..
ye lar, xelok kacau hubungan org..


aku pon sms radzi mlm tu gak..
sms mintak putus..
blom declare apa2 da mintak putus..???
pas sms tu, xsmpi sejam radzi da ada kat umah aku..
nk jumpa aku..
dia ckp dia xmau berpisah dgn aku..
dia da syg aku sgt2..
so, aku bg dia kata putus..
pilih aku atau gf dia..
dia kata dia nk aku gak n akan bgtau hal kitorg kat gf dia..


dipendekkan ceta, dia pon break off dgn gf dia..
then kitorg pon trus jd makin rapat..
masa bulan posa, 1st time aku bwk dia blik jumpa my family..
051209 kitorg pun bertunang..
then, 160710 ikatan cinta kitorg pun dipatrikan dgn ijab kabul..
Alhamdulillah..

aku tau, mesti ada readers kat sini yg akan tuduh aku sbg perampas..
tp percayalah, aku xpenah mntk radzi syg n cintakan aku..
aku mmg nk kawan je dgn dia pd mulanya..
tp mungkin dah jodoh kitorg kuat..
mungkin dah tertulis dlm takdir Allah yg jodoh aku dgn radzi..

apa pun, aku harap semua doakan kebahagiaan kitorg selamanya..
doakan kitorg cepat dapat zuriat..
aku sgt sayangkan Mohd Radzi bin Mohd Zain..
dia lah suami aku dunia akhirat..
semoga jodoh kitorg kekal selamnya..
Amin..







koleksi pics wedding kitorg..lagiii....

Saturday, May 28, 2011

menabung..

start 1hb jun ni kitorg da stat kena byr ansuran umah kitorg..
so, aku dgn bijaknya bg cadangan kat MR suh menabung..
memandangkan kitorg br je blik tabung bentuk teddy bear yg comel lote..
so, aku pon suggest kat MR suh menabung sehari rm10 sorg..
n tiap2 kali dia nk bli rokok, WAJIB dia letak gak rm10 dlm tabung tu..
hehehehe..
mcm lar sblm ni xpyh byr duit umah kan?? hahahaha


letak dulu pic tabung ayam sapa ntah ni..
nnt br upload tabung bear kitorg yg comei tu..



ni lar tabung bear kitorg yg cute sgt tuh, hehehe..
siap ada byg2 duit lg kat dlm tu.. hahahaha


bergaduh...

dua ari lepas g holiday plaza dgn MR..
nk g tukar housing hp sony ericsson beliau..
dah terlanjur ke HP, MR trus ajak g bli game PS3..
kitorg slalu g kdi kat HP ni..
dah baik pun dgn owner kdi tu..
diorg ni chinese..
husband and wife rasanya..
xpenah tnya lak..

sementara ngah tggu game2 tu mendownloadkan diri..
aku ni dgn ramahnya berborak lar dgn owner pompuan tu..
masa ngah berborak tu leh lak amoi tu tnya kat aku..
aku dgn MR mesti xpenah bergaduh kan..???
gelak besaq aku dgr soklan dia..
aku pon jwb kat dia..
klu gaduh2 mcm wrestling tu blom penah lar..
tp klu bertengkar tu ada gak tp jarang..
aku pon jwb lg kat dia..
"kitorang xbergaduh pasal xda sebab pon utk bergaduh"
hehehehehe...

pada pendapat aku, klu da suami isteri tu..
xbyk pun mesti ada gak bertengkar skit2 sekali sekala..
bak kata p.ramlee "sedangkan lidah boleh tergigit, inikan pula suami isteri" 
kan..??
tp aku sgt bersyukur dpt suami penyabar mcm MR..
dah lar very helpful..
hehehehe..
best sgt dpt suami mcm Mohd Radzi ni..
"sayang abang sangat2"


Friday, May 27, 2011

sleepy..

i am so sleepy rite now..
huaarrrgghhhh..
zzzzzzzz........


x brapa nak sihat..

dah 2-3 ari badan rasa sengal2 je..
rasa xsdap sgt..
tido pon xbrapa nk lena..
asyik sedar2 je..
huhuhu..
dgn selesemanya...
haaaiish..
ari ni MR lak berjangkit..
dia kata kepala dia sakit mcm ada benda berat hempap kepala dia..
sian tgk dia..

blik je keja pg td, g byr bil n duit umah..
pastu g giant, bli brg2 nk masak.
dpt lak isteri yg malas..
awal2 da bgtau xmau masak ari, sakit badan..
huhuhu..
mmg btl2 sakit badan 2-3 ari ni..
so, smpi je kat umah, dia trus masak..
unipom pon xtukar..
aku lak trus mandi..
pastu ada gak tolong2 MR masak..
da siap masak, kitorg makan, lepak tgk tv..
MR pnya letih smpi tertidur smbl duduk kat dpn tv..


aku kejutkan dia masuk tdo dlm bilik..
maghrib kejutkan dia n then dia trus tdo smpi kul 2230..
sebab mlm ni keje, trus kejutkan dia siap utk dtg keja..
nmpk dah ok sket td..
bsk rest day, nk suruh dia rehat puas2 kat umah..

besok kawan dr kedah dtg..
nk bwk dia jejalan kat jb ni..
dia kata dlm kul 1400 br smpi..
sblom 2200 da kena antar kat airport..
mlm ni kena tdor siap2 lar, heehehe...


image sekadar deco..


Thursday, May 26, 2011

zuriat..

lagi sebulan lebih aku dgn suami akan celebrate our 1st anniversary..
kejap je rasa..
pernah plan masa mula2 kawen dulu..
our 1st celebration sambut "bertiga"..
nak pegi jejalan mana2 sama..
bawa anak kitorg..
huhuhu..

tp belom rezeki kitorg lg..
apa pun masih bersyukur kpd Allah krn bahagiakan hidup kitorg sampai ke saat ni..
walaupun kitorg masih berdua..
bkn Allah xbg apa rezeki pun kat kitorg..
kitorg ada gak rezeki dlm bntuk lain yg Allah bg..
dlm hampir setahun kitorg kawen ni, kitorg dpt gak bli umah sendiri..
Alhamdulillah..

mungkin 1 ari nnt rezeki kitorg suami isteri utk menimang cahaya mata sendiri akan menjelma jugak..
rezeki utk ada zuriat sndri utk kitorg pelihara n beri kasih syg mcm pasangan suami isteri yg lain..
insyaAllah..
Allah lebih mengetahui apa yg terbaik utk hambaNya..
setiap hari berdoa semoga Allah kurniakan zuriat utk kitorg..
amin..


tahniah utk nadya aqib utk kandungan kedua ni..
happy for both of u..

p.e.l.i.k.s

pelik sepeliknya..
xtau pasai pa..
bila on9 blog kat umah juz leh baca je..
xbleh edit or komen..
nak sign in pon xbleh..
sgt lar peliks..


bila on9 kat opis bleh plak..
xkan tiap2 kali nk on9 kena dtg opis koooottt...


puding roti..

ari tu masa kat kedah da try buat puding roti..
tiru resipi kak ashra sejibik..
sedap sgt..hehehehe..
tp terlebih gula..
so,manis lar..
xpe. lain kali nk try buat lg..
tq ye kak ashra coz share resipi tu..

story time...

salam semua..
lama xmenulis..
seminggu kat kulim.
bkn xda tenet tp xsempat nk guna pon..
my adik asyik nk fesbuk je..
so, kasi can lar kat dia..
blik kulim ari tu mmg plan nk blik..
tp mlm sblm blik tu my kazen xcident lak..
so, bila dah sampai kulim sibuk lar ulang alik spital..
dia msk icu 4 ari gak lar..



cuaca kat kulim sgt panas..
sempat gak lar g mandi kat air terjun junjung..
bg sejuk badan sket..
dpt mandi sejam ja pon coz tetibe hujan lak..
blik kali ni x pegi mana2 pun..
sempat cr char koey teow je..
hehehehe..


apa pun sgt bes lar dpt blik..
dpt spent time dgn famili..
w'pon sgt penat..
tp berbaloi...

Tuesday, May 24, 2011

.....

baru sampai jb dr kulim..
blom ada mood nk menulis..
cuma baca blog kwn2 je dulu..
byk ceta manis je..
best..
hehhehehe...

Wednesday, May 18, 2011

yeay!!

lg beberapa jam akan terbang ke utara..
hati sgt gumbira..
banjir ke x banjir, tetap nk blik..
hehehhehehe...
mish my family...

it's raining..


hujan yang turun bagaikan mutiara..
lalalallalalaa...

ujan lak kat jb ni..
aku dgn MR dah ler dtg keje naik motor je ni..
tp redah je rasanya ni..
hehehehhe..
jap g nk kena antar keta g workshop..
keta da kena salin kulit da..
hehehehe..



sector double 9


ni lar my gang masa skolah SMKK..
dr form 1 -  form 3..
kelas  AG1..
kelas bahasa arab gitu..
kitorg namakan grup kitorg SD9..
stand for sector double 9 lar..
xtau lar mcm na leh tertubuhnya gang ni..cewahh ayat..
tp kitorg masa tu mmg slalu sama2 lar..
siap pnh celebrate anniversary grup lg,hehehe..
mai nak ceta serba sket sal kitorg ni..

dr blakang kiri nama dia Noor Dalila..
blom kawen lg..
masih blajar kat KLMU..
da ada bf da..
skrg dia da kurus..
means kurus dr masa blajar dulu..
brapa bulan xmkn nasi utk kurus..
mmg tahniah lar babe..

sebelah Dalila lak nama dia Shazwani Farhah..
dia ni muda setahun dr kitorg..
dia dulu lompat kelas..
kira bdk pandai lar ni..
mmg bijak pandai pun lar..
skrg ngah further study kat UK..
single kembali kot skrg ni..
apa pun, hope dia berjaya tamatkan pelajarannya dgn cemerlang.
ada gak plan nk g bercuti dgn MR kat tmpt dia blajar tu..
insyaAllah..

yg pki spek tu nama dia Siti Norain..
dia ni da kawen..
mommy to be..
tahniah..
walaupon aku yg nikah dulu tp rezeki lebih kpd dia dan suami..
dia ni ex-UiTM perak..
skrg kerja sbg akauntan kot kat seberang perai..
tahniah ye mommy..

sebelah ain tu aku ler, hehehehe..
NEXT...

sebelah aku tu Nurul Nadia..
dia ni ex-UM..
mmg pandai akaun lar..
masa kat matriks siap dpt 4.0..
skrg keje kat damansara..
akauntan HQ metroparking..
bujang lg kot..
jarang ceta sal bf dia kat kitorg..
huhuhu..

dr depan kiri lak nama dia Norsadila..
kitorg pggl kak la ja..
skrg blajar kat UKM..
dia ni mmg pandai sgt bahasa arab..
rasanya masa pmr dulu dia dpt A..
mmg layak lar dia jd ustazah nnt..
ckp pun lemah lembut ja..
matured..
aku xtau lar da berteman ke blom..
segan nk tnya, hehehehe..

yg sebelah kak la ni nama dia Nooriha..
dia skrg keje kat Kl gak..
kat Exim bank..
dah berpunya..
nk tau lebih sal dia, jengah lar blog dia ni..
hehehehe..

yg dpn tu lak nama dia Nor Nazirah..
skrg keje kat Hotel sri Malaysia, Kulim..
org kuat hotel ni..
sgt busy orgnya..
mmg pyh lar klu nk jumpa dia saja2..
hehehhehe..
dia pon akauntan gak..
dulu blajar kat KYM, Melaka..
solo lg pdhal muka cun..
memilih sgt kot, hahahaha..

yg last skali tu nama dia Nor Atikah..
dia ni pon akauntan gak..
dulu blajar kat UKM..
skrg kerja kat Perda..
dia ni lg lar aku xtau da berteman ke blom..
sgt pendiam orgnya..

ni lar serba sedikit tentang grup kitorg..
br aku pasan..
majoriti kerja akuntan kan?
maklumlar, masing2 pandai maths, ehhehehehe..
apa pun, aku doakan yg terbaik buat semua..
semoga kita dpt berkumpul lg mcm dulu..
skrg susah nk jumpa coz msg2 ada life sndri..
sgt happy tgk semua berjaya dlm kehidupan..
Alhamdulillah..

hapdate :: kak la da abeh stadi kat UKM..
bakal guru lagi..
tahniah kak la..


Tuesday, May 17, 2011

dah balik umah..

hahahahhahaa... ( gelak sekuatnya nya )
kul 1940 kuaq makan...
then trus blik umah..
hehehehehe...
bosan sgt kat opis...
lori xbrapa nk ada lak ari ni..
mklumlah public holiday..

aku bukan seorang pekerja yang cemerlang..


Monday, May 16, 2011

kisah suami isteri di suatu ptg..

suami : awak, abg dah bli keta baru utk kita..

isteri : hah ! ya ke? keta apa? xtau pon.. simpan kat mana? ( dgn tergezutnya )

suami : Lamborghini.. garaj lar..

isteri : kita ada garaj ke?

suami : ada lar.. xkan awak xtau kot..

isteri : hahahahahaha... ni mesti br bli keta dlm ps3 ni..

suami : ye lar.. xkan bli keta betol2 kot.. hehehehe..


p/s : ni lar yg terjadi klu dpt suami yg taksub dgn game..





puasa..

Alhamdulillah..
berjaya gak tahan nafsu makan minum smpi skrg..
dr smalam xkonfiden leh thn x..
tp niat gak puasa tu..
kul 5 pg bgn minum air je..
saja puasa ari ni..
puasa qada da abeh da ganti..
sebab semalam mkn byk sgt dgn MR..
ari ni kena lar bg perot rilek sket..
huhuhu..
MR ckp menu berbuka ari ni leh mkn apa je..

sayang, makan kat sizzling stone grill pon bleh ke??

hahahahahahaha....

puding roti..

baca blog kak ashra tgk ada resepi puding roti dan sos vanila..
trus alin kat kertas..
mmg ska sgt makan puding roti..
tp xtau nk buat..
tgk kak ashra pnya resepi sgt simple..
trus salin..
tp blom berkesempatan nk buat..
ngat nk buat time blik kedah nnt..
leh bg mak n famili rasa..
heheehe..
apa pon, thanx kat kak ashra coz sudi share resipi yg bes..


selamat hari guru...

ari ni 16hb mei..
so, semua celebrate hari guru kot ari ni kat skolah masing2..
aku pon nk wish SELAMAT HARI GURU..
dulu masa skolah cikgu peberet aku ialah cikgu maths aku..
nama dia Ng Moey Teng..
dia sgt pandai mengajar maths..
dia lar yg buat maths tu sgt interesting kat aku..
suara di, klu da menjerit.. satu skolah dgr..
mesti ex-SK Keladi igt dgn dia..

masa kat SMKK lak aku plg suka cikgu inggeris aku..
nama dia Sir Vespalingam (kot)..
xtau lar knp aku plg bes dia ajar..
pdhal dia garang..
salah tulis tarikh pun kena denda..
tp sebab dia gak lar aku rasa english aku better..

masa kat SMTK lak..
aku ada 2 org cikgu peberet..
sorg cikgu bm, sorg lg cikgu PKE aku..
yg cikgu bm ni nama dia Nora..
dia ni org kelate..
dia ni bes sbb dia treat kitorg mcm kwn2..
aku sgt baik dgn dia smpi mak aku pon baik dgn dia..
smpi ari ni aku still contact dia..
smlm, kul 12 am aku sms dia wish teacher's day ni..
bkn apa, last year dia kata msg byk msk hp dia smpi aku msg pon dia xsmpt baca..
so, aku pon wish plg awal kat dia taun ni, hehehehe..

yg cikgu PKE aku tu plak nama dia Abd Rahim..
skrg dia da naik pangkat da..
dpt jd Pen Kanan..
tahniah ye cikgu..
cikgu Rahim ni mcm bapak dgn kitorg..
dia pnya ajar sgt bes..
sgt memahami anak2 murid dia gak..

so, kepada smua guru2 di malaysia..
aku ucapkan Selamat Hari Guru..
kpd rakan2 yg bergelar guru gak..
Tahniah aku ucapkan kerana memilih kerjaya yg paling mulia di dunia ni..
dan kepada cikgu2 yg penah ajar aku..
"terima kasih tak terhingga kerana mendidik dan memberi ilmu yang berguna buat aku.."








Sunday, May 15, 2011

ratuhati.com/forum

skrg ni rajin sgt singgah kat web ratuhati.com/forum..
mula2 singgah sal nk tau sal berurut utk hamil..
lama2 da jatuh chenta lak ngan forum n thread kat situ..
ada ceta gembira, sedih, pengalaman dr kwn2..
slalu join thread 'ingin hamil'..
bkn apa, nk motivate diri supaya kuat..
ye alr, sebenanrnya bkn aku je yg ada masalah lmbt hamil..
rupa-rupanya ramai lg..
and ada yg dah berumahtangga 5-6 tahun pon belom dikurniakan zuriat lg..
boleh je diorg bahagia..
so, aku yg xsmpi setahun berkahwin ni haruslah menikmati hidup ni kan..
so, kpd blogger yg free..
leh lar try singgah kat web ratuhati ni, k...

hobi baru...

skrg aku ada hobi baru klu on9..
selain dr social network yg da pelbagai tu..
aku ska sgt baca blog org lain..
baca pengalaman hidup org lain..
da lama nk wat blog sndri..
tp xpandai..

skrg da ada dah..
tp blom pandai sepenuhnya lg..
masih belajar..
blog aku huduh lg..
nak post entry pon xbrapa nk pandai susun ayat lg..
xmcm blog kwn2 yang lain..

apa pon, selamat berkenalan kepada semua yg singgah kat blog buruk aku ni..
yg da follow, tima kaseh byk2..

MR penah tnya aku..
dia pon kena follow blog aku gak ke?
sayang, xkesah pon syg nk follow ke x, ok?

" LOVE LIKE NEVER BEEN HURT"





memory..

td kuar makan dgn MR kat stulang..
ramai betol org lepak kat tepi2 laut tu..
ramai bdk2 motor..
ada gak couple2 yg dok dating..

bila tgk diorg, tingat kisah aku dgn MR..
masa blom ada motor kat jb ni..
kitorg dating ke mana2 pun guna keta je..
1 day tu, pinjam motor my housemate..
nk g bank je pon..
tp bila da naik berdua..
rasa bes lak..
trus ajak MR pusing2 bandar jb dgn motor jap..
rasa best sgt..

skrg bila da ada motor..
klu kitorg nk ke mana2 tempat yg dekat dgn rumah + dgn cuaca yg cun..
mmg kitorg akan guba motor je..
sgt menjimatkan wang, hehehehe...

ceta sal MR ni..
lg 2 bulan, genap setahun kitorg kawen..
Alhamdulillah..
selama berumah tangga ni blom penah ada dugaan yg berat2..
gadoh2 manja ada lar..
sebenarnya smua ni berkat kesabaran MR yg sgt sabar layan karenah aku..
klu dia xsbr, aku rasa mmg tiap2 ari berperang kot..
huhuhu..
tima kaseh ye sayang..

klu ada yg bertanya bila kitorg nak ada anak..
aku just nk bgtau..
xda mana2 pasangan yg berkahwin xmau anak..
cuma cepat or lambat je rezeki tu Allah nak bg kat kita..
tiap2 hambanya, Allah bg rezeki xserupa..
tp aku skrg ni da jarang org tnya sal anak..
masa mula2 kawen dulu ada lar..
maybe org pon da bosan kot nk tnya..
tp klu lg yg tnya pas ni..
aku rasa nk tnya je org tu blik..
"ko tau ke bila ko nak mati?"
klu dia leh jwb soalan aku ni..
insyaAllah aku akan jwb soalan dia..


image dan entry tiada hubungan, hehehe





Saturday, May 14, 2011

merah itam..

sgt fanatik dgn kaler merah itam..
klu blh smua brg nk kaler ni..
kawen pon pki kaler ni..
bkn ikut trend tp mmg minat sgt2..
MR pon pnh bg gift jam kaler merah itam..
tq ye darling..

tp ni bkn nk ceta sal jam tu..
nk ceta sal 'syurga' kitorg..
temanya itam merah n putih..
my kitchen n tv rack da kompem da ikot tema..
cat umah je blom decide lg..

plan nk cat itam,hahahaha..
tp da kompom2 lar dpt tentangan yg hebat dr MR..
so, smpi skrg blom decide lg..

bercerita pasal umah..
selama ni dok menumpang umah mak..
dok menyewa je..
xpnh amek tau kos nk wat umah or renovate umah..
bila da ada umah sndri, br tau betapa mahalnya kos sebuah rumah..
rumah yg kitorg bli ni umah kos sederhana rendah je..
apartmen 3 bilik + 2 bilik air..
850 sqft..
kecik ja..

tp kecik2 tu pon kos bikin umah da mencecah RM10k..
abeh lar smua saving kitorg..
itu blom campur grill n cat lg tu..
mau mencecah belas ribu tu..
xdpt lar nk bli i pad 2 idaman hatiku..
kena saving lg lar..
hukhukhuk...

ot kat tempat keja aku da kena cut..
nak xnak, pas ni kena berjimat lar..
xleh da nk mkn lebih2..
jejalan jauh2..
shopping bkn2..
hehehehe...

semoga Allah kurniakan rezeki yg lebih buat kitorg..


cctv..

dpt brita dr MR..
skrg PKN klu nk wat lawatan dia tgk kat cctv BSI ja..
siap dpt info smlm tgk cctv ada pkw dok 'korek' apa ntah..
MR tkt aku pkw tu..
heheheheh...
sayang,jgn risau lar..
not me..


wedding akim..

td on9 fb..
tgk status pink casper da tukar married..
ngatkan lmbt lg kndri nya..
rupanya bsk je..
semalam da nikah pon..
tahniah utk..
PUAN NUR HAKIMI DAN MUHAMAD IHSAN..
semoga bahagia selamanya..


pic ni pinjam dr fb dia...hehehe

blog..

blog xblh nk hapdate..
mula2 igtkan opis da block blogspot mcm dia blog fb..
rupanya teknikal problem je..
heheehhe..
ari ni dtg keje bwk broadband sndri..
tkt blog xleh buka lg..
so, leh buka fb..
hehehehe..
xsbr tggu entry kwn2..
bes baca entry diorg..
pengalaman diorg..


Thursday, May 12, 2011

suami..

semalam layan ceta hindustan kat astro Zee..
ceta ni da lama..
JUDAAI..
heronya Anil Kapoor, Sri Devi n Urmila matondkar..
kisah seorg isteri materialistik yg sggp 'jual' suami utk duit 20 juta..


dlm dunia realiti aku xsure ada x pompuan mcm ni..
takut pon ada tgk ceta ni..
kita xtau apa nk jd masa dpn nnt..
duit skrg sgt berkuasa..
ada ja duit, smua hal jadi..
mustahil pon leh jd xmustahil klu ada duit..
byk cara iblis n setan ni nk sesatkan anak Adam ni..
slh satunya dgn duit lar..
org bercerai-berai pon sebab duit..
ntah lar..


aku cuma doa supaya Allah tetapkan iman aku n suami..
jauhkan rumah tangga kitorg dr segala bencana dan musibah..

finally..

finally, selepas skian lama..
aku dgn MR dpt gak kunci umah kitorg..
Alhamdulillah..
mmg bersyukur sgt..
xpnh terfikir akan ada umah sendiri 'semuda' ini..
rezeki kitorg kawen muda kot, huhuhu..
da bleh da pggl kontraktor dtg ukur apa yg patot utk renovate..
xda nk bt apa pon..
just 'usik' kitchen..
rak tv, almari baju..
siling..
tu aja kot..
grill dgn tinted ptg ni or bsk da bleh stat pasang da rasanya..
hope sblm hujung bulan ni smua da setel..

mood sy sgt baik ari ni..
w'pon td kena ujan..
tp rasa mcm xda apa2..
jb yg da lama xujan, tetibe ujan pg ni..
da bleh pggl ujan rahmat lar..


Tuesday, May 10, 2011

mood...

ari ni mood sgt xbaik..
mood mcm taik..
jumpa org mcm taik gak, tu jd mcm ni..
kes nya mcm ni..
kat opis aku ni kan pyh nk parking keta..
so, aku pon g lar jumpa tn umah aku..
dia merangkap PPK kat tempat aku..
aku nk share lar lot parking tu dgn dia..
tp yg geram sgt tu..
org yg uruskan parking lot tu mcm hampeh..
mcm2 alasan..
xbg aku share..
mmg geram tol..
kang park keta merata..
gamaknya dpt suart cinta PDRM lar..
aku pliks tol..
hal kck2, knp lar nk besar2kan..
bg aje lar..
da owner xkesah..
haiissh..
klu ada hasad dengki tu xleh nk watpa da..


Monday, May 9, 2011

makan..

biarlah org nak kata aku ego ka apa..
aku mmg xkan makan apa2 dr sapa2 yg xpelawa aku utk makan..
klu betol dia ikhlas nk jamu org dgn makanan dia..
pelawalah elok2..
jgn pesan2 kat org lain lak..
sorry to say..


cuaca..

aku xtau mcm na kat tmpt lain..
tp kat jb ni mmg cuaca sgt panas..
xkira pg, ptg or mlm..
mmg panas sgt cuacanya..
aku dgn MR lepak dlm bilik je kat umah..
dlm bilik ja ada air-cond..
kipas mcm xda function lgsg..
xtau arr brapa bil bln ni..
mau lebih seratus..
bila kat luar, mata nk celik pon xdaya..
kat opis, mmg xpki da bush jacket yg tebal tu..
huhuhu..
udah ler jb ni pokok besar leh kira..
mana xpanas sgt2..
da lar tepi laut..
hope dlm masa terdekat ni hujan lar..


how we enjoy our life...

semalam borak2 dgn kwn opis..
she's da 40++ i guess..
dia tnya, bila nk ada baby?
aku pon ckp kat dia..
bkn xmau tp blom rezeki aku..
pastu dia tnya, MR xckp apa ke lmbt pregnant..
kot MR sunyi ke kat umah..
ye lar, da ber2 je..
aku rasa dia nk ckp, MR xbosan ke tgk muka aku ja ari2..
tp dia xsmpi ati lar kot..
aku bgtau kat dia..
stakat ari ni, aku bersyukur sgt2 dpt suami mcm MR..
Alhamdulillah..
dia blom lg lar bosan dgn aku..
blom lg rasa aku lmbt pregnant tu satu kekurangan aku..
sebabnya mudah ja..
kitorg tau mcm na nk enjoy our life together..
tau apa aktiviti yg kitorg bleh wat bila berdua..
and aku rasa klu da ada anak nnt ntah2 kitorg da xleh bt smua ni..
lmbt or cepat ada baby dlm perkahwinan bkn masalah aku rasa..
as long we know how to enjoy our life with each other..
hal anak bkn jd isu da..
apa pon, aku ucap tima kaseh kat akak tu..
sal concern dgn life aku..


Sunday, May 8, 2011

more info to share..

Khasiat memeluk isteri kita dan pelukan suami untuk isteri
Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun.

Pakar motivasi Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.

“Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap h...ari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.

“Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah,” katanya ketika memberi syarahan bertajuk “Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit” di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang di sini hari ini.

Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah S.A.W.

Tambah beliau, ada kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.

“Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap,” katanya disambut dengan gelak ketawa oleh peserta persidangan itu.

Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik.

“Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri,” kata Fadzilah

because you loved me..

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


I'm everything I am
Because you loved me 




OT..

ari ni aku ot dr 0700-2300..
MR kat umah je..
berehat katanya..
smlm sehari suntuk kita da berehat lar syg..
td masa nk g keja..
tetibe MR nk hantar aku dtg keje..
padahal smalam da bgtau da nk drive sndri..
isk..isk..isk..
tkt tol dia nk lepas aku g keje sndri..
dr nk dtg keje dgn motor..
trus kena pki kereta..
nsb baik polis bantuan kat gate tu bg aku msk..
huhuhhu..


flight or bus??

aku da decide nk blik kulim 19hb ni..
cuti 3 ari ja..
so, dpt lar rehat2 kat kulim dr 19hb - 24hb..
mula2 kitorg plan nk drive je blik kulim..
tp sian lak kat MR..
ye lar, dia bkn bg aku drive klu g mana2..
jd 'mem' je kat sebelah..
so, dgn sedikit keprihatinan aku..
kitorg plan nk naik flight je..
jimat masa dan tenaga..
duit pon jimat gak..
ada org tnya, knp aku xmau naik bas..
aku senanya bkn belagak xmau naik bus..
cuma aku rasa naik flight lg cepat..
ye lah, harga tiket bus dgn flight lebih kurang ja..
aku ni ada masalah skt belakang lak tu..
so, bila naik bus lama2, mula lar nk jd mcm org tua..
hukhukhuk..
xsabar da ni..
nk blik tgk anak sepupu..
last tgk dia masa ari dia lahir..
skrg dia da hampir 6 bulan kot..
xpenah da tgk dia pas tu..
nk jumpa tok gak..
blik ni dpt lar g wedding ayu kat tmn kenari..
lain2 wedding smua time cuti skolah..
mmg xdpt lar nk join..




singapore's election..

semalam, 07 mei 2011..
negara jiran kita ada election..
aku pon xtau sapa yg bertanding..
sapa yg menang..
yg aku tau, bila ada election tu..
btl2 mempengaruhi bilangan lori kuar masuk m'sia..


Saturday, May 7, 2011

specially for MR...

td pas je drop abg, trus rasa rindu sgt2..
smpi je opis sy, rasa nk patah blik g xpot jumpa abg..
rindu betol mlm ni..
rasa mcm xmau keje..
nk blik umah lepak2 dgn abg..
nk bring2 kat lengan abg..
nk syg2 abg..
peluk2 abg..
tgk tv kat bilik dgn abg..
berebut selimut dgn abg..
best kan?
bsk kita cuti..
kita xyah g mana2 lar ek..
dok umah je..
spent time sama2..
gado2 manja sm2..
sgt rindukan smua ni..
ari ni kita blik awal sket tau..
kul 5 kita blik tau..
k lar..
jmpa jap lg..
love you so much, dear...



mother's day...

leh celebrate lg ka mother's day ni??
ntah lar..
aku xpenah smbt pon..
bg aku,ari2 mother's day kot..
ari2 aku kol mak aku..
kdg2 rasa mcm dok dkt ja dgn mak sal apa ja xtvt mak aku, aku tau..
hmpir tiap2 ari gak lar aku bergosip dgn mak aku..
heheheeh..
maklumlar, aku sorg ja anak pompuan dia..
bulan ni da decide nk blik..
ngat nk cuti lama sket..
nk jumpa famili..
hope selamat pergi n blik..


minggu keenam..

maharaja lawak da masuk minggu keenam..
tp mggu ni persembahan masing2 biasa je kecuali nabil..
agak best lar mggu ni..
jozan, jambu, sepah..
agak kureng sket mggu ni..
man, balas n amir lg lar xbes..


sapa ntah terkeluar dis week..
td aku tgk smpi turn nabil ja..
pastu da kena g keja..
so, xtau lar kesudahannya..
cuma dpt review dr youtube je td..
huhuhu...

UPDATE: xda sapa yg keluar mggu ni..mggu depan, undian mcm Survivor..
peserta undi peserta utk kuar..

Friday, May 6, 2011

sprm lg...

dr 15hb mac - 17 apr sprm da 'berkampung' kat kastam jb..
msg2 bt keja pon xsenang..
bkn sal bt salah ke apa..
tp sprm ni mmg ska cr salah org kan?
kitorg lak bt keje bkn ikot sgt fail meja..
so, dgn bertandangnya diorg kat sini..
rasa mcm 'menyusahkan' lak..
huhu..
ngat da blik da..
rupanya dtg blik..
haaiisshhh..
maaf ye staf sprm..
bkn xska kat korg..
tp korg bt kitorg rasa rimas sgt..
huhu..


image tiada kene mengena dgn entry..

gud mownink..

good morning semua..
ari ni spesel sket sal ari ni aku dtg keje awal..
hehehehehe...
kul 0640 da siap da..
sblm kul 0700 da ada kat opis..
smlm miss p pon da dtg melawat..
so, xrisau da lar..


Thursday, May 5, 2011

kenduri kawen..

da nak cuti skolah ni, byk lar org wat majlis kawen..
aku pon dpt gak bbrp jmputan dr teman2..
yg dkt2 plan nk g..
yg jauh2 xtau lg mcm na..
apapon, kpd semua bakal pengantin..
SELAMAT PENGANTIN BARU..
SEMOGA SALING MEMBAHAGIAKAN PASANGAN MASING2..



image pinjam dr google..


pulau..

plan nk p bercuti kat pulau..
tp xdecide lg pulau mana..
bajet xbyk pon..
ada byk pulau di m'sia ni yg cantek2..
dlm proses pemilihan lg..
MR spt biasa ikot ja pilihan bini dia ni..
asalkan kena dgn kemampuan, dia orait je..
itu yg bes sal MR ni..
tp aku still kena tnya pndpt dia gak sblm wat kptsn..
dan apa je kptsn dia,aku terima dgn senang ati..


pulau perhentian


pulau tioman


pulau langkawi


pulau redang


pulau kapas


pulau pangkor

cantek2 kan pulau kat m'sia ni?
smpi xtau nk bt pilihan..
any suggestion??