Sunday, May 29, 2011

kisah cinta kau dan aku..

jiwang betoi lar tajuk entry aku kali ni..
hehehehe..malu..
tetibe tringin nk ceta our loves story kat sini..
aku kenal dgn radzi dr aku start masuk keje lg..
kitorg 1 batch dlm kastam..
sama2 lapor diri kat melaka pd 06.04.2008..
tp time tu aku xpasan kan dia sgt pon..
maklomlar ramai kan..??
then pas seminggu kat melaka tu..
kitorg sama2 lapor diri kat jb..
jumpa dia lg kat terminal bus larkin..
time tu aku gelakkan dia sal famili dia antar..
hehehe..
ye lar, dlm ramai2 tu..
dia lak yg famili antar..
yg lain2 smua dtg sndri je, termasuk aku..
independent kan..??
masa kat jb, sblm kitorg dpt penempatan..
kitorg kena lepak kat Menara Kastam Larkin..
about 3 weeks gak ler kitorg lepak je..


time tu aku da ada bf..
radzi pon da ada gf..
so, kitorg pon kwn2 biasa je lar..
bila dpt penempatan..
aku kena bertugas kat tg kupang...
radzi lak kat jb je..
so, jarang lar jumpa..
kol or sms pon xpenah kot..


jan 2009, aku mintak tukar ke jb..
atas alasan peribadi yg xdpt di dedahkan di sini..
aku kerja kat BSI..
radzi still lg kat tg puteri..
mmg xpnh lar aku kol dia..
smpi 1 ari tu..
dlm bulan mac..
kitorg dpt wedding invitation..
wedding firdaus..
dia ni pon kwn 1 batch kitorg gak..
kat melaka wedding dia..
aku time ni agak rapat gak lar dgn firdaus ni..
ngat nk p lar wedding dia..
tp xtau nk p ngan sapa..


aku ajak 1 of our friend ni..
ajak g dgn aku..
naik keta aku..
tp dia xmau..
katanya dia da janji dgn radzi..
so aku pon kol lar radzi kat tempat keja dia..
bgtau aku nk join diorg g melaka..
dia xbg mulanya..
tp setuju bila aku kata aku xda kawan..
huhuhuhu..


stat dr situ lar kitorg stat rapat..
time tu aku da solo..
dia still ada gf..
blik dr wedding tu kitorg slalu kol..
slalu sms..
smpi 1 ari tu, aku g mersing dgn friend yg dtg dr ipoh n tumpang tido umah aku..
time nk antar dia blik ipoh tu..
aku ajak lar radzi teman aku antar kwn aku kat larkin..
pas tu, kitorg trus lepak2 kat kedai smpi pg..
sok pgnya radzi kol bgtau nk antar aku g keje sal tkt aku drive dlm keadaan xckp tdo..


di pendekkan ceta, stat ari tu..
radzi pon jd lar driver xrasmi aku..
stiap ari amek n antar aku ulang alik g keja..
aku penah gak g umah dia..
time tu aku otw blik jb dr kedah..
dia ada kat kl..
so, kitorg plan nk blik naik keta sama2..
aku g umah dia, jumpa famili dia..
siap dinner lg kat umah dia..
tp time tu sbg kwn je..
dia kan ada gf lg..


makan minum xkira siang mlm mesti kitorg bersama klu ada masa..
then 1 ari dia bgtau dia nk kawen dgn aku..
aku terkejut gak sal time tu dia still lg dgn gf dia..
aku ceta kat kakak angkat aku kat opis sal dia..
kakak tu suh aku jauhkan diri dr radzi..
ye lar, xelok kacau hubungan org..


aku pon sms radzi mlm tu gak..
sms mintak putus..
blom declare apa2 da mintak putus..???
pas sms tu, xsmpi sejam radzi da ada kat umah aku..
nk jumpa aku..
dia ckp dia xmau berpisah dgn aku..
dia da syg aku sgt2..
so, aku bg dia kata putus..
pilih aku atau gf dia..
dia kata dia nk aku gak n akan bgtau hal kitorg kat gf dia..


dipendekkan ceta, dia pon break off dgn gf dia..
then kitorg pon trus jd makin rapat..
masa bulan posa, 1st time aku bwk dia blik jumpa my family..
051209 kitorg pun bertunang..
then, 160710 ikatan cinta kitorg pun dipatrikan dgn ijab kabul..
Alhamdulillah..

aku tau, mesti ada readers kat sini yg akan tuduh aku sbg perampas..
tp percayalah, aku xpenah mntk radzi syg n cintakan aku..
aku mmg nk kawan je dgn dia pd mulanya..
tp mungkin dah jodoh kitorg kuat..
mungkin dah tertulis dlm takdir Allah yg jodoh aku dgn radzi..

apa pun, aku harap semua doakan kebahagiaan kitorg selamanya..
doakan kitorg cepat dapat zuriat..
aku sgt sayangkan Mohd Radzi bin Mohd Zain..
dia lah suami aku dunia akhirat..
semoga jodoh kitorg kekal selamnya..
Amin..







koleksi pics wedding kitorg..lagiii....

No comments: