Monday, June 20, 2011

macam tak percaya..

macam x percaya plak dah nak jadi emak..
dulu masa blom preggy, tiap2 ari berdoa supaya Allah kurniakan zuriat..
Alhamdulillah..
blom setahun kawen, Allah makbulkan doa kitorg..
sbenarnya mmg lambat sket berbanding org lain yg nikah je trus peknen..
tp aku tetap bersyukur dan xpenah nk salahkan takdir Allah..
aku tau, mungkin aku dan suami merasakan yg kitorg dah cukup bersedia nak jadi ibu bapa..
padahal bg Allah, blom sampai masanya lg..
maybe sekarang masa yg sesuai utk kitorg..
selepas setahun hidup bersama..
belajar memahami satu sama lain..
and now, bila kitorg dah mula boleh menyesuaikan diri ni..
baru lah Allah izinkan kitorg memiliki zuriat sendiri..

sampai ke saat entry ni di tulis..
aku blom "tgk" lg zuriat dlm rahim ku ni..
pemah pegi scan pd 11hb jun..
tp masa tu mmg xnmpk apa2 pun..
pg wat upt kat umah positif..
ptgnya negatif..
tp aku rasa nak p "jenguk" gak zuriat chenta ati kami ni dlm masa terdekat ni..
doc kat KKM larkin suh pegi selasa ni utk wat buku merah skali..
so, tggu je lar smpi selasa ni br g "jumpa" chenta hati kami tu..

 my lower back pain still xda perubahan..
huhuhu..
nak duduk bgn pyh sgt..
nak solat pun susah..
nasib MR rajin nak sapu myk n urut2..
 skrg dah tau dah, chenta hati kitorg tu xmau makan nasi..
makan je nasi, mula lar rasa lain mcm..
tp klu dah lapar, aku bedal je..
pastu tanggung sndri lar kepenatan bila muntah tu..
smpi senior aku dok kat toilet laki pon leh dgr aku muntah kat toilet p'puan smlam..
smpi dia jerit suh aku blik umah rest je..
hehehehehe..
sori yer..

mulanya ngat xmau bgtau sapa2 pun berita baik yg aku dah pregnant..
tp ada 1 of my colleague dah baca blog aku and ceta kat cip dia..
so, skrg dah ramai gak lar yg tau..
xkesah lar, lg ramai yg tau, bleh lar mereka doakan yg baik2 utk aku dan chenta hati kami..
cuma aku tkt gak org kata aku kecoh2 pdhl blom nmpk apa2 pun lg..
doc pun blom kompemkan lg..
huhuhu..
hope, selasa ni semua persoalan akan terjawab..
aku pun dah mula rasa alahan..
xkan sesaja kot alahan tu klu bkn pregnant, ye tak??
( ayat nak sedapkan diri sendiri )

ok lar semua..
aku nak g rehat dah..
penat sgt buat bbq kat opis td..
makannya idak pun, huhuhu..


No comments: