Thursday, July 21, 2011

1st anniversary..

spt yg aku ceta sblm ni..
16 julai ari tu 1st anniversary kitorg suami isteri..
Alhamdulillah..
setahun dah..

kitorg ke Batam je utk celebrate..
naik feri ke sana pd 15 julai..
feri kul 1130..
smpi batam dlm kul 1330, dijemput oleh kwn yg mmg asal sana..
then dia bwk g mkn nasi padang..
pastu trus ke hotel utk check in n berehat..
kitorg pon juz tido je smpi maghrib..
kat sana maghrib kul 1820..
lmbt sejam dr waktu di malaysia..
then kak sal dtg jemput kitorg lg utk mkn mlm..
dah mkn, blik hotel, tidooo..

ari kedua, pg2 lg kitorg ke Nagoya Hill..
mall yg terbesar di Batam..
mall ni btl2 dpn hotel kitorg menginap tu..
jln kaki 5 minit je..
kitorg xshopping pun, juz ke spa..
MR wat massage, aku wat hair spa je..
murraaahhh gilerr..
then utk lunch, kak sal dtg jmpt kitorg lg, bwk g mkn nasi padang di restoran lain lak..
pas mkn, dia bwk kitorg g cari kain batik n pelikat..
borong lar aku dah murah kan?
pastu dia trus bwk kitorg g tgk jambatan Batam..
mcm penang bridge je..
cuma kak sal bgtau, klu ke Batam tp x ke bridge tu xsah lar..
view kat bridge tu cantik..
berangin je..
kat situ ada org jual ketam grg..
ketam sgt besar..
xbli pun coz nmpk kurang bersih..
amek pic pun lupa, huhuhu..
then blik dr bridge, ke rumah kwn kak sal jap..
trus blik hotel lg utk tidur, hehehhehe..

ari terakhir, kitorg ke nagoya hill lg.
kali ni utk shopping lak..
xbyk pn bli brg, huhu..
so, kitorg pn juz mkn je lar apa sj makanan indonesia yg xda kt malaysia..
kitorg mkn es teller, pisang bakar, bakso..
then tgh ari, check out..
kak sal dtg jmpt kitorg, bwk ke megamall..
shopping lg..
kul 1700, naik feri blik ke jb..
dlm kul 2000 smpi jb..

trus blik umah, siap2 brg utk blik ke kl mlm tu gak..
mmg pnt sgt2..
selama di kl pn, aku cuma baring je..
mkn je muntah..
smpi lembik xbertenaga badan ni..
nsb lar PIL aku ni sporting..
xkesah lgsg klu aku baring je, xtlg dia wat keje umah..
hehehehe..

apapun, mmg bes dpt bercuti berdua dgn suami mcm ni..
btl2 rileks lar..
taun depan, ada rezeki, plan nk ke krabi lak...
bwk baby..
hehehehehe..
insyaAllah...

p/s: xbyk pic kat batam tu..tgk lar nnt klu ada mood, aku upload apa yg ada..

No comments: