Friday, August 19, 2011

19 Ramadhan daa...

ari ni dah 19 ari umat islam berpuasa..
Alhamdulillah..
aku pn dpt gak lar berpuasa 18 ari..
hope dpt puasa lg 11 ari penuh..
baby pn sgt behave sepanjang bulan puasa ni..
w'pn ada gak muntah2 tp mama dia still blh bertahan berpuasa smpi waktu berbuka..
tiap2 ari papa akan ckp dgn baby suruh dia behave, belajar berpuasa..
sbb tu kot baby baik sgt..
mama ngan papa sayang sgt kat baby..

persiapan raya kitorg mmg ala kadar sgt2..
maklumlar baru pindah umah sndri..
cost renovate rumah ari tu pn smpi ari ni blom dpt cover blik..
so, kena byk berjimat lar..
asalkan baju utk family kedua2 pihak dpt disediakan, da ckp bersyukur da..
utk kitorg suami isteri, pakai apa yg ada je..
tp baju melayu n baju kurung utk raya mmg da lama siapkan..

pas raya ni mmg dah nak start bli persiapan menyambut chenta hati kami lar..
dah kena mula bli smua barang dah..
byk nk kena bli coz anak sulung kan?
so, raya ni kena berjimat sket lar..

sepanjang bulan puasa ni, baru skali kitorg berbuka kat luar klu xkerja..
lain2 ari smua masak kat umah je..
lg sedap, bak kata MR..
ari ni pn masak gak..
tp xtau nk masak apa..huhuhu..

No comments: