Saturday, August 6, 2011

blog bersawang lagi..

salam semua..
dah lama sgt xhapdate blog aku ni..
dah mcm2 sawang dah ada..
huhuhu...
bkn xmau hapdate tp xda kesempatan..

Alhamdulillah, baby dah masuk minggu ke 13..
baby n mama cuma ada can puasa 5 ari je..
ari ni awal2 pagi dah muntah2..
so, xpuasa lar..
lgpn ngah demam , batuk n selsema..
baby baik sgt bila bln puasa ni..
lgsg xbg mama dia muntah..
tp pg td baby marah kot mama minum air sejuk waktu bersahur..
trus muntah semua yg mama mkn..
so, papa xbg puasa ari ni..
dia tkt mama jadi mcm ari ke4 puasa ari tu..
mama xsahur, then demam..
kul 2 mcm tu, muka dah pucat..
bibir smpi naik itam..
tp thn gak puasa ari..
Alhamdulillah..
cuma ari ni papa mmg xbg puasa coz mama muntah truk sgt..

nk ceta gak kat sini..
last week, dpt lar blik kulim..
berpuasa kat sana 3 ari..
dpt mkn cempedak goreng..
kat kulim, kat tepi jalan mana2 je dpt tgk org jual cempedak..
tp kat jb blom ada lg..
masa blik kulim gak dpt makan keli masak jawa..
lupa lak amek pic mcm na rupa masakan tu, heheheh..
igt nk mkn je..
hehehehe...
ari tu blik dpt gak lar bli baju raya utk mak n adik2..
smua dah setel..
biskut raya utk mak pn dah siap order..
tinggal utk PIL ja..

raya pertama taun ni mcm biasa lar..
kat umah PIL di KL..
ptg raya baru gerak balik kulim..
mmg dr sblm kawen dah bt perjanjian dgn MR mcm tu..
raya pertama kat umah parents dia..
so, ni kali ke2 lar kitorg akan beraya di KL..
insyaAllah..

baju raya kitorg suami isteri bln 4 dah siapkan..
xtau lar muat ke x nk pki raya nnt..
hope muat lar..
raya ni cuma dpt bercuti dr 27.08.2011 - 02.09.2011..
so, kitorg plan akan gerak blik KL ptg 27hb tu..
ptg raya pertama akan gerak ke kulim smpi 2hb nnt..
insyaAllah..

last week pegi scan baby..
doc sahkan aku ada fibroid sebesar 3x3 cm..
tp Alhamdulillah..
fibroid tu lgsg xganggu baby..
n aku bleh deliver normal nnt..
insyaAllah..
fibroid tu ada kat blakang dinding rahim aku..
n doc tu yakin yg pas deliver nnt fibroid tu akan mengecil dgn sendirinya..
masa scan tu gak bt pertama kali kitorg suami isteri dpt tgk baby bergerak2..
comel sgt..
baby mcm menari2 je..
aktif sungguh esp bila dgr suara papa dia..
lagi lar dia melonjak2..
papa dia kata baby dah kantoi suka menari2..
hehehehhe...


No comments: