Monday, October 31, 2011

asam pedas ikan tenggiri..

ari ni off day..
so,mmg xda plan nk g mana2..
smlm g pasar mlm, bli ikan tenggiri sekor..
yg kck je..
so, ari ni masakkan MR asam pedas ikan tenggiri..
percubaan pertama..
alhamdulillah, menjadi..
cuma cair sket je..
MR pn ckp sedap..
mls nk tepek pic kt sini..
malu..

seronok bila baby respons dgr nama dia..

masuk 6 bulan ari tu, kitorg suami isteri dh decide nama utk baby..
so, skrg dh stat pggl nama penuh dia dah..
baby pn pandai je..
pggl je nama dia, trus gerak2..
dia pn suka kot nama yg kitorg pilihkan utk dia..
nama xblh reveal lg tp yg pasti mmg ada MUHAMMAD..
sblm ni ngat xmau ltk Muhammad tu..
tp slps dgr ustaz harun din ckp klu xltk nama anak lelaki Muhammad, ibu bapa tu jahil..
trus letak nama Muhammad utk baby kitorg..
nama baby mmg gabungan R-S lar..
Muhammad Rxxx Sxxxxx...
simple je coz niat nk pggl nama penuh nnt, insyaAllah..
w'pn nama simple, tp makna baik..
suami yg nak sgt makna nama tu..
so, mmg cr nama melalui makna lar..
mulanya dia xstuju, tp lama2 dia ok..
hehe..
dh stand by gak nama baby girl..
gabungan R-S gak..
tp xltk Nur kot..
sbb gabungan R-S tu pn mcm pjg dah..
stand by ni in case nnt tetibe baby yg lahir ni girl lak kan?
wallahualam..

Sunday, October 30, 2011

blog wat hal lg..

blog ni wat hal lg..
mluat lak rasa..nk BW pn mls da..

BEN ASHAARI & LYSSA SECRET : Antara dua blog..



1.  persamaan antara dua2 blog ni bg aku ramai follower..entri pun sama2 menarik..
2. pendapat aku bagaimana nak majukan kedua2 blog ni ye? hurrmm..aku rasa aku xlayak kot nak bagi pendapat coz aku pn br lagi dlm dunia blogger ni..kita serahkan pada yang layak..hehehe

OK! DONE!

Friday, October 28, 2011

25 weeks 1 day..

kejap je dh masuk 25 weeks 1 day ari ni..
persiapan baby dh 80% dh siap..
alhamdulillah..


Thursday, October 27, 2011

mr & mrs radzi


mr & mrs radzi..
ni pic kat wallpaper hp MR..
and skrg pic ni gak menghiasi profile pic FB aku..
hehehhee..

langgar pantang : baju kuning..


tadi kuar g parkson..
berkenan sgt kt baju ni..
ekceli dh lama berkenan..
since time kitorg kuar survey2 ari tu lg..
tp xbli pn coz my mom dh pesan jgn bli brg anak kaler kuning..
tp td sbb dh berkenan sgt, rembat gak bj ni..
amek size (6-12 month)..
so, leh pki lama sket..
mahal gak lar ni bg aku dgn suami..
tp xpelah..
dh mama dgn abah dh berkenan sgt kan?
so, kitorg kira dh langgar pantang dh lar..
pantang larang kaler kuning utk baby ni klu xslp aku sbb nk avoid baby dr kena jaundice..
tp dh bgtau mak, bj ni akan di pakai selepas baby berusia sebulan..
hehehehe..

Wednesday, October 26, 2011

g main jejauh..

bila pregnant ni bnda yg paling nak elak jumpa org yg b****h..
isk, mmg potong mood betul klu jumpa org mcm ni..
shuh..shuh..
g main jauh2..
rimas tgk muka ang..

penat..

sekarang badan cepat sgt penat..
cepat sgt mengah..
klu menyapu umah yg "sejemput" tu pn xsmpt abeh dah mengah..
huhuhu..
baby sedang membesar kot..
tu yg cpt rasa pnt tu..

Monday, October 24, 2011

masterchef..


masterchef malaysia baru je start 2 episod..
utk 2 episod yg aku tgk, mmg kureng lg lar..
mmg xbrapa nk bes lg..
masakan pn biasa2 je..


klu nak compare dgn masterchef US mmg jauh beza sungguh..
xmau komen tentang perbezaannya..
cuma harap ada bnda yg best dlm masterchef malaysia utk episod akan dtg..


tp paling minat mmg masterchef australia ni lar..
mmg xpnh miss tiap2 episod..


ni pn bes gak..
rasa mcm nk train my child memasak je nnt..
hehe..



ari ni..tdo..dan tdo..

ari ni bgn pg, pas subuh, smbg tdo..
kul 0730 bgn, siap2 nak ke klinik utk minum air gula..
0830 pas siap amek darah n minum air gula, blik umah..
tdo lg sementara nk ke klinik blik amek darah lg..
1030 ke klinik, amek darah..
then g makan..
1130, blik umah, tdo lg..
kul 1430 bgn, siap2 g keje..
mmg tdo btl ari ni..
pdhl smlm tdo awal gak dr biasa..
selalu kul 0300-0400 pg br tdo..
smlm kul 01 lbh dh tdo..
tp bgn pg masih mengantuk..
ntah apa ntah yg merasuk mata ni..
heheheh...
baby pn ikot je mama dia tdo..
sbb kena puasa dr 1000 mlm smlm kot yg pnt sgt..
ye lar, nk minum air gula kan kena puasa..
smpi masa minum air gula yg xsdp tu pn rasa sedap sbb haus sgt..
hehehehee..
nurse pn gelak je tgk aku teguk mcm minum air masak..
hahahahha...

tok pun dah bli baju utk baby..

plan dgn MR nk bli baju dlm 10 pasang utk our baby..
skrg dah bli 4 pasang..
and smalam, my mom kat kedah, bli lg 4 pasang..
dia pn xsabar nk jumpa cucu dia..
maklumlah cucu sulung..
bes arr baby..
nnt jd cucu manja arr klu blik kedah..

klu kat kl, ni cucu ketiga utk PIL..
diorg dah ada sepasang cucu dr abg MR..
so, diorg xda lar excited sgt kot dgn cucu kali ni..

pas ni MR kata nk bli baju wat topup je lg utk baby..
xmau bli byk2 lg..
nnt dah abeh pantang, br bli lg..
nk tgk perkembangan tumbesaran baby dulu mcm na bila dh lahir nnt..

td dah g minum air gula utk 2nd time..
maybe next check up br tau result..
hope xda masalah lar..
dh jaga makan minum btl2 dh ni, heeheheh..


Sunday, October 23, 2011

baby dan bola sepak..

tadi, pas maghrib,baby tdo je..
ngah aku dgn MR layan bola sepak game selangor - terengganu..
tetibe baby aktif bergerak kat dlm perut ni..
rasa mcm baby berpusing2..
abah kata baby nk ngah main bola gak kat dlm tu..
mmg kelakar sungguh time tu..

bila tukar channel tgk masterchef malaysia, trus baby diam..
tukar tgk bola blik, gerak2 dia..
gelak je kitorg suami isteri..
bila abeh 1st half, baby pn rehat..
hehehehehe..
MR kata ni penangan dia slalu borak dgn baby nak baby main bola sepak bila dh lahir nnt..
ntah lar..
ye lar kot..
heehehhe..

apa pun, mama dgn abah doakan baby sihat dan membesar dgn sempurna fizikal dan mental sehingga dilahirkan..


happy birthday MR..

22.10, birthday MR aka MOHD RADZI..
suami saya lar ni..
hehehe..
xda apa yg spesel pn utk celebrate besday dia..
kad pn xbli..
smlm kitorg keje mlm..
so, smlm sblm dtg keje aku blnja dia mkn dah..
pastu tapau makanan sket bt blnja kwn2 opis mkn..

pg td, pas bgn tdo, blnja lg MR mkn..
mkn nasi ayam penyet kat lc catering je..
dia yg pilih nk mkn kat situ je..
after makan, aku ajak dia g salun..
wat spa rambut..
hehehehe..
ye lah, ajak tgk wayang xmau..
ajak bt apa2 pn xmau..
so, aku terpaksa lar paksa dia g salun..
konon aku nk cuci rambut..
then aku suh dia wat spa rambut skali..
hehehehe..

pas tu, blik umah, dia tdo je..
smpi ptg..
mlm dh plan nk blnja dia dinner kat yew's cafe..
tp ada plak bola game selangor-ganu..
tgk game dulu lar..
pas abeh game, kena siap2 nak g OT lak mlm ni..
aku dgn MR sama2 OT..
sblm g opis, dia kata nak mkn nasi..
xkan nk g yew's cefa nk mkn nasi kot kan?
so, aku ajak g gazebo je lah..
mkn asam pedas..
my treat lg..
hehehehe..

pas makan, trus dtg opis..
so, xda apa yg spesial pn utk besday kali ni..
kad xdpt nak bli coz xpnh ada chance kuar sorg2..
klu kuar berdua pn xpnh jejalan sorg2..
huhuhu..
kek pn xda..
nk masak badan lak lemau..
hope dpt bg something gak kat MR as besday gift w'pn lmbt..

buat suami dan abah kpd our son,
" saya dan anak doakan abg sentiasa sihat, pjg umur, murah rezeki dan bahagia dgn saya dan anak dlm hidup abg..hope abg akan jadi insan yg taat kpd Allah, ibubapa serta suami dan bapa yg penyayang buat saya dan anak-anak kita"


Friday, October 21, 2011

24 weeks..



semalam genap usia kandungan aku 24 weeks..
semalam gak, dr kul 0800 pg aku skt perut..
sakit mcm contaction..
mula2 sakit sejam sekali..
pastu makin kerap..

xtau nak p klinik mana..
kol my mom, dia suh p kecemasan trus..
MR mmg xmau p..
tkt lmbt..
tp kitorg tetap gak p coz xtau nk watpe..
sakit lak makin kerap..

smpi kecemasan, org ramai mcm kat KK..
pas register, amek blood pressure n urine..
sakit perut tu dtg lg..
aku p ckp kat kaunter yg aku nk mntk baring..
tau apa org kat kaunter tu ckp?
"xda motif nak bg cik baring..cik still blh jalan,blh ckp lg"
dgr je dia ckp mcm tu, aku trus ajak MR g specialist..
skt mmg xblh nk tahan dah time tu..

then smpi kat specialist yg aku slalu g check up baby, tutup plak..
xtau dah nak p mana..
trus decide nak p klinik biasa yg kitorg slalu g..
smpi je, doc tu trus wat surat refer kat kecemasan blik..
dia tkt aku keguguran..
tp kitorg mmg xmau g kecemasan dah..
mntk dia refer kat spital bersalin swasta je..

then, dgn surat dr doc tu, kitorg ke spital bersalin swasta..
smpi je, trus mntk jmpa doc..
doc scan, baby ok..
jantung baby pn ok..
bersyukur sgt..
rupanya contraction yg aku rasa tu sbb perut dh msk angin..
Alhamdulillah..
mmg dah risau sgt dah..
gynae tu bg ubat, suh berehat..
blik umah, pas mkn roti sket, mkn ubat, trus aku tertidur..

sebenarnya, dr pg lg aku dah muntah kuning..
muntah je, trus buang air besar..
beberapa kali gak lar sblm aku kuar nk p klinik..
mkn pn xda selera..
minum apa pun muntah..
mmg patut pn perut msk angin..
udah ler sehari sebelum kejadian, aku mkn sweet potato 2 pcs..
ubi kan angin, huhu..
pas ni mmg seriau dah lar nak mkn makanan berangin ni..


Wednesday, October 19, 2011

minggu yg busy..kot..

24hb ni ada appoinment dgn KKIA utk minum air gula lagi..
part minum tu blh trima lagi..
tp part kena cucuk sblm and selepas minum tu yg xblh terima tu..
xtahan sakit lar..
huhuhu..

27hb dpt arahan kena g pej kastam batu pahat utk perhimpunan mesra lak..
MR pn kena g..
bkn kitorg je,tp smua staf operasi 24 jam semua cawangan yg off day ari tu kena join..
aku mmg xdpt lar nak join majlis2 rasmi mcm ni..
ye lar, t smua org pki unipom, aku nak pakai baju apa lak kan?
mmg idak ler..

28hb ada kursus keibubapaan kat KKIA lak..
ari tu masa check up aku register..
nak g suami isteri..
maklumlah, anak pertama..
byk yg kena belajar..
so, mmg excited gak nak join..

busy kan jadual aku next week..
heehhhee..

baju baby..

tadi slps puas pujuk, akhirnya MR setuju nak g Jusco..
kitorg g jusco Tebrau City je..
mulanya nak survey baju utk baby dgn beg nak bawak g spital nnt..
bila dah smpi sana, trus jadi lain..
geram betul tgk baju baby yg comel2..
dr nak survey,trus bli..
hehehehe..

td bli beg utk ltk baju baby bwk g spital..
bli yg biasa2 je coz dah plan nnt klu nk p jejalan, nk blikan beg galas yg keras tu utk ltk brg2 bby..
so, td bli beg yg biasa je..
then, bli 1 babysuit..
2 set suar pendek..
dan 1 set suar pendek with baju sleeveless..
pastu 3 set booties with mittens..
tu je..

blom basuh lagi..
plan dh masuk 28 weeks, baru nak basuh and letak kat dlm beg g spital tu siap2..
bkn apa, ari tu g KKIA utk check up, nurse pesan utk standby kot2 baby nak kuar awal..
barang2 mama g spital blom standby lagi..
pelan2 lar kot..
hehehehe..


Tuesday, October 18, 2011

30 minit ustaz don..


minat betol dgn ustaz ni..
bkn minat kat ustaz, tapi minat cara dia berdakwah..
minat cara dia mengajaq..
mmg sgt bes..
w'pn ada gak miss slot dia, tp klu xda hal mmg akan tggu je lar..
MR kata aku minat sbb dia ni org utagha..
hehehehe..
ye lah kot..
ni ada link ke blog Ustaz Don Daniyal..
klu ada masa, leh kita sama2 jenguk blog beliau ye..

nak train baby tdo mlm..

rasanya bila nak masuk 24 weeks ni dah blh kot ajar baby tdo waktu mlm..
skrg ni baby mcm tdo siang hari..
bila mlm je, baby sgt aktif..
so, rasanya dah kena train baby tdo mlm dah..
tkt nnt bila bersalin, baby xmau tdo mlm lak..
susah lak mam n abah nnt, huhu..

Alhamdulillah..
slps susah ati pikir sapa nak jaga baby bila dah lahir nnt time keje..
last week, kitorg dah jumpa BS utk baby..
dia ni isteri kwn 1 jbtn kitorg..
muda lg..
baru 23 umor dia..
anak sorg, girl..
nak masuk 2 tahun dah..
so, nnt blh lar antar baby kat dia..
umah pn xbrapa jauh dr umah kitorg..
senang lar..
dr opis pn xbrapa nak jauh..
klu free, blh lar blik g jenguk baby..


Monday, October 17, 2011

mc..again..

smlm MR dmm panas..
risaukan dia, smpi aku xtdo..
smpi dah sejuk sket badan br tdo..
nsb baby teman mama dia..
pg td bwk MR g check up..
alang2 dah aku pn x g keja, trus aku pn g check up gak..

berat naik 1kg..
hb turun sket..
kena cucuk TT td..
skt betul..
smpi skrg lenguh tgn..

yg plg bes, dpt mc..
hehe..
MR pn dpt mc gak..
tp mlm ni keje..
pastu cuti lg 2 ari..

Sunday, October 16, 2011

baby merajuk dgn abah semalam..

semalam aku dgn MR off day..
lepak je kat umah..
MR pn xmau ot..
dia kata nak spent time dgn anak dia..

tp angan2 MR xjd kenyataan coz baby merajuk dgn abah dia..
hehehehe..
bila abah dia pegang je perut time dia gerak2, trus dia diam..
bila abah dia angkat je tgn dr perut, trus gerak aktif..
hehehehe..
kelakar betul time tu..
puas lar MR pggl2 anak dia..
anak dia wat xtau je..
bila mama pggl, trus respons..
mmg merajuk sungguh baby dgn abah dia..


pasta..

ari ni mcm rajin sket..
masak pasta bwk dtg opis..
sedap or not, bwk je..
hehehehe..

lappy yg mengong2..

malas nak hapdate atau BW klu kat umah..
lappy masih mengong2..
masih blom di 'servis'..
so, ari ni keje ptg..
dpt lar hapdate klu ada idea..
and dpt gak BW..

Friday, October 14, 2011

baby aktif..

dr siang bwk ke mlm, rasanya baby cuma rehat 10 minit setiap 30 minit..
risau mama..
tkt baby letih..
huhu..
puas bercakap suruh baby rehat..
tp baby nak main2 gak..


dilarang menunggang motosikal lagi..

smalam sblm tdo, berbual dgn MR mcm biasa..
smbg pasal our son..
dia kata bila baby dh ckp 24 weeks, dia xmau akum dgn baby naik motor lagi..
dia sian kat baby terhentak2..
huhuhu..
aku kureng setuju coz bg aku lg mudah nak ke mana2 dgn motor..
so, pujuk2 lar MR..
tp keputusan dia ttp sama..
tp aku xkan mengalah..
aku akan trus pujuk MR..
at least smpi usia kandungan aku 32 weeks..
hehehe..
degil kan?


Wednesday, October 12, 2011

xda idea..

blom ada idea nak letak nama apa utk baby boy kitorg..
buntu..


mc lagi..

dpt mc lg td..
so, ari ni dgn bsk, berehat je kat umah..
bsk mlm kul 11pm br keje..
hehhehheh...
bes dpt rehat bila badan asyik pnt2..

sangat happy..

tadi g check up kat Hoo Specialist Maternity & Surgery..
sgt bes doc Hoo tu..
td scan baby, mcm2 dpt tgk..
baby pn pandai je tgk skrin..
so, dpt tgk muka baby dgn jelas..
muka baby mcm abah dia..
hidung, mulut pn mcm abah dia..
mata je mcm mama dia..
comel sgt..
td dpt gak tgk baby nyer bebird..
so, mmg dah kompem tadi baby boy..

td check uri, ok..
check air pn ckp..
xlbh,xkurang doc kata..
sgt baik..
kepala baby pn kat bwh je..
berat baby tadi 420g..
hari ni baby dah 22 weeks 6 days..
so, berat yg sesuai dgn usia..
hope baby akan sentiasa sihat sempurna sehingga saat di lahirkan..


Tuesday, October 11, 2011

plan nak tgk baby besok..

tadi MR ckp bsk blh tgk baby..
br plan lar..
hope dpt lar pegi..
coz MAMA DAH RINDU BABY AKTIF NI SGT2..

SEGMEN: JOM CARI FOLLOWER


nak join segmen  INI gak..
nak tambah follower..
hehehe..

"SEGMEN | PENCARIAN BLOGLIST PICCIONEBLU"


sesape yang nak join entry ni, KLIK SINI YE!
saya dh join,hehe..
xtau nak tag sape..
ada ke org baca blog ni..??

Monday, October 10, 2011

nk tukar gynae..

sblm ni, selain check up kat KKIA ada g check up kat private gynae gak..
tp slps bln lps check up gynae tu mrh2 bila tnya byk2, 
MR trus suruh tukar klinik and gynae lain..
kitorg bayar kot..
apasal lak nk marah2 kan?
bkn byr singgit dua..
so, td dah survey2..
pas ni nk ke Loke Maternity lak..
hope yg ni ok lar..
bulan ni blom g tgk baby lg..
MR ckp tggu baby genap 24 weeks..
xsabar rasanya..
next month nk g wat detail scan 3d/4d kat Hospital Pantai lak..
sgt xsabar..

nama utk chentahati sheilaradzi..

blom ada pilihan nama utk chentahati kitorg..
mcm nk mntk pandangan org lain, then buat pilihan..
sesape ada idea, blh lar share ye..

laptop dah masuk virus ke??

laptop ni dah masuk virus ke?
bila nk tgk dashboard kat laptop ni xblh..
buka kat opis blh plak..
mmg nk kena p servis dah kot laptop ni..
huhuhu..

Sunday, October 9, 2011

mc...

mlm ni aku MC..
xdaya nak pi keja..
huhu..

teringin nak masak stew daging..

teringin nak masak stew daging english style..
tp xpandai..
huhuhu..

Saturday, October 8, 2011

baby suka bersenam selepas makan..

tiap2 kali pas makan, baby mesti aktif kat dlm ni..
abah dia cakap baby bersenam pas makan..
baby takut 'gemuk' kata abah..
hehehehe..
apa pun, skrg ni pas makan mesti mcm nk kena baring..
bg baby ruang utk dia bersenam..
hehehhee..
xsabar nak jumpa baby..

hp..

td mak aku kol..
hp nokia classic adik aku hilang..
hilang selepas kwn2 dia mai rumah main ps2..
mak aku ngah tdo time tu..
sedar2, hp dah hilang..
pi tnya kat slh sorg kwn dia yg sama mai umh tu, dia kata si M yg amek..
amek sbb hp tu 3g..
bengang betoi kitorg..
dah lar sim kad adik aku tu pki postpaid..
pastu mntk tlg bdk2 lain p cr si M tu..
dh jumpa, tnya hp kt mana si M tu bgtau abg dia yg umor 19 thn amek..
lg bengang arr kitorg..
tp dia dah janji, mlm ni kul 9mlm dia nk antar..
mak aku dh bgtau..
klu xdpt hp tu mlm ni, bsk pg mmg nk p buat aduan kat sekolah n repot polis..
hope smua ni akan setel mlm ni gak coz klu blh kitorg xmau nk besar2 kan hal ni..
budak umor 10 thn baru..
dtg umah org, dh pndi nk mencuri..
apa nk jadi kat budak tu slps 10 thn?


ni je pun rupa hp adik aku tu..
bkn hp mahai pun..
tu pn org nak curi..

Friday, October 7, 2011

gambar..


xsabar nak amek pic mcm ni..

baby baru bangun..

td kul 9, masa MR blik, baby tdo..
skrg dah bgn..
dok gerak kiri kanan..
mmg selagi baby xtdo, mama pn xleh tdo lar..
dan alhamdulillah, ari ni xrasa nk muntah dah tiap kali baby gerak..

Thursday, October 6, 2011

closing..

td kul 9pm  MR blik umh jap..
blik utk mkn n mandi..
dia bgtau dpt memo dr kementerian kewangan kat opis..
bsk smua urusan di pejabat kastam baik operasi or pejabat yang melibatkan cukai kena tutup dr kul 4pm hingga 12 am..
akan ada kenaikan cukai lar ni gamaknya..
klu x,xkan kena tutup lama cenggitu..
klu bkn kenaikan, mesti penurunan..
hehehehe..
apa pun, tetap doakan yg terbaik utk smua pihak..
apa pun keputusan pembentangan bajet 2012 bsk, biarlah menguntungkan kesemua pihak..

bosan..

MR ot ptg ni smpi kul 7 pg bsk..
so, aku berdua dgn baby je kt umh..
bosan xtau nk watpe dh ni..
huhu..


doa..

sentiasa doakan yang terbaik utk kwn2 realiti or maya yg masih berTTC..
semoga impian kita smua akan jadi kenyataan..
sama2 kita berdoa yer...
insyaAllah....



doakan semua akan dpt result ni bila tiba masanya..

baby 22 weeks..



chentahati sheilaradzi dah 22 weeks ari ni..
alhamdulillah..
mama dgn abah sentiasa doakan yg terbaik utk sayang..
cuma mama xfhm knp tiap2 kali sayang bergerak2 kat dlm perut mama..
mama trus rasa mcm nk muntah..
tp jgn risau ye sayang..
mama xmrah or salahkan sayang..
mgkn mama blom biasa dgn keadaan mcm ni..

sgt xfaham..

sgt xfaham dgn someone ni..
aku fhm klu dia sensitif sal dulu dia lmbt pregnant..
tp aku pn lmbt gak..
tp kan ke kamu dulu yg preggy before aku?
so, apasal nk jeles klu aku pregnant gak?
sgt2 xfaham..
apa yg dia sensitif sgt ntah..

Wednesday, October 5, 2011

Tuesday, October 4, 2011

rindu..

rindu nak tgk baby..
rindu sgt2..

anak abah sungguh..

smlm rasa happy sgt..
pas MR blik keje, kitorg lepak2 tgk tv kat bilik..
pastu MR letak tgn kat perut aku..
dia dok usik2 anak dia..
bila dia tepuk2 lembut perut aku, baby pn tepuk2 dr dlm..
smpi MR leh rasa getaran anak dia..
senyum je MR..
seronok betul dia..
and yg plg seronok aku lar..
happy btl rasa..
mcm dh lengkap hidup ni..
mcm xda masalah apa..
mcm kitorg bertiga je yg ada kat dunia ni..

SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER


nak join contest dr haris kaito ni...
hope pas ni leh lar tmbh follower..
hehehe..

Saturday, October 1, 2011

zakat..

geram dgn someone yg pandai2 mintakkan duit zakat utk tok..
bengang betul..
tok aku mmg dah tua dan xda suami..
tp tu xbermakna dia layak dapat duit zakat..
dia bkn susah sgt..
dia bkn tggl kat umah sorg2..
dia bkn kena tanggung mkn minum, bil ke apa..
so, xpyh mntk bantuan apa2 pn utk dia..

dia tggl dgn anak cucu dia..
anak cucu dia ada blh tanggung makan minum pakai dia..
dia pnya medical check up pn bkn pki duit dia..
so, dia xperlukan bantuan zakat tu..

biarlah duit tu di salurkan pada mereka yg btl2 memerlukan..
yg btl2 dlm kesusahan..
tok aku mmg xlayak..
dia sndri pn xtau mcm na org tu blh rajin sgt nk mntk bantuan utk dia..
mmg xfhm lar dgn org yg xpikirkan org lain ni..

kul 4 a.m br tido..

semalam blik keje kul 10.30 pm..
lapar sgt, tu blik awal..
g mkn koey teow kerang..
dah mkn, blik umh trus..
MR g keje lg..
dia OT kul 11.00 mlm - 07.00 pg ni..
pastu pg ni keje kul 07.00 pg -3.00 ptg lak..
so, smlm aku kt umh ber2 je dgn baby..
baring2, rasa xleh nk tdo..
lenguh pinggang bagai..
mengiring kiri xselesa..
mengiring kanan xkena..
last2, kul 4 pg br terlelap..
MR ckp slalu tiap2 mlm baby teman abah dia main PS3..
bila abah dia xda, xmain game, dia meragam lar xmau tdo..
haaiishh, pandai2 je abah ni kan, sayang?