Friday, October 21, 2011

24 weeks..



semalam genap usia kandungan aku 24 weeks..
semalam gak, dr kul 0800 pg aku skt perut..
sakit mcm contaction..
mula2 sakit sejam sekali..
pastu makin kerap..

xtau nak p klinik mana..
kol my mom, dia suh p kecemasan trus..
MR mmg xmau p..
tkt lmbt..
tp kitorg tetap gak p coz xtau nk watpe..
sakit lak makin kerap..

smpi kecemasan, org ramai mcm kat KK..
pas register, amek blood pressure n urine..
sakit perut tu dtg lg..
aku p ckp kat kaunter yg aku nk mntk baring..
tau apa org kat kaunter tu ckp?
"xda motif nak bg cik baring..cik still blh jalan,blh ckp lg"
dgr je dia ckp mcm tu, aku trus ajak MR g specialist..
skt mmg xblh nk tahan dah time tu..

then smpi kat specialist yg aku slalu g check up baby, tutup plak..
xtau dah nak p mana..
trus decide nak p klinik biasa yg kitorg slalu g..
smpi je, doc tu trus wat surat refer kat kecemasan blik..
dia tkt aku keguguran..
tp kitorg mmg xmau g kecemasan dah..
mntk dia refer kat spital bersalin swasta je..

then, dgn surat dr doc tu, kitorg ke spital bersalin swasta..
smpi je, trus mntk jmpa doc..
doc scan, baby ok..
jantung baby pn ok..
bersyukur sgt..
rupanya contraction yg aku rasa tu sbb perut dh msk angin..
Alhamdulillah..
mmg dah risau sgt dah..
gynae tu bg ubat, suh berehat..
blik umah, pas mkn roti sket, mkn ubat, trus aku tertidur..

sebenarnya, dr pg lg aku dah muntah kuning..
muntah je, trus buang air besar..
beberapa kali gak lar sblm aku kuar nk p klinik..
mkn pn xda selera..
minum apa pun muntah..
mmg patut pn perut msk angin..
udah ler sehari sebelum kejadian, aku mkn sweet potato 2 pcs..
ubi kan angin, huhu..
pas ni mmg seriau dah lar nak mkn makanan berangin ni..


No comments: