Monday, October 31, 2011

seronok bila baby respons dgr nama dia..

masuk 6 bulan ari tu, kitorg suami isteri dh decide nama utk baby..
so, skrg dh stat pggl nama penuh dia dah..
baby pn pandai je..
pggl je nama dia, trus gerak2..
dia pn suka kot nama yg kitorg pilihkan utk dia..
nama xblh reveal lg tp yg pasti mmg ada MUHAMMAD..
sblm ni ngat xmau ltk Muhammad tu..
tp slps dgr ustaz harun din ckp klu xltk nama anak lelaki Muhammad, ibu bapa tu jahil..
trus letak nama Muhammad utk baby kitorg..
nama baby mmg gabungan R-S lar..
Muhammad Rxxx Sxxxxx...
simple je coz niat nk pggl nama penuh nnt, insyaAllah..
w'pn nama simple, tp makna baik..
suami yg nak sgt makna nama tu..
so, mmg cr nama melalui makna lar..
mulanya dia xstuju, tp lama2 dia ok..
hehe..
dh stand by gak nama baby girl..
gabungan R-S gak..
tp xltk Nur kot..
sbb gabungan R-S tu pn mcm pjg dah..
stand by ni in case nnt tetibe baby yg lahir ni girl lak kan?
wallahualam..

No comments: