Wednesday, November 30, 2011

dah cuci pakaian baby..

tadi tengah hari bersama suami tercinta menggagahkan diri jugak basuh pakaian baby.
walaupun asyik hujan je, tetap jugak nekad nak basuh baju2 tu hari ini..
pas ni blh lar lipat2 and simpan elok2..


Wednesday, November 23, 2011

mood hapdate blog hilang..

hampir seminggu blog x berhapdate..
belom ada mood...
mood hilang ke mana ntah..
kita tunggu besok macam mana..
tp still BW blog kawan2 ye..

baby sihat dan aktif minggu ni..

Sunday, November 20, 2011

20.11.2011...

ada tak yang nak abadikan tarikh ni dalam hidup diorang?

20.11.2011

tahun ni memang banyak tarikh-tarikh yang ada no menarik kan?
bermula dgn..

01.01.11
11.01.11
01.11.11
11.11.11
20.11.2011

mesti ada yang memilih salah satu dari tarikh-tarikh di atas ni utk buat perkara yang paling bermakna dlm hidup mereka kan?
mungkin ada yang memilih utk bernikah..
memilih utk bertunang..
memilih utk melahirkan bayi mereka..
dan sebagainya..

tapi bagi aku, tarikh-tarikh tu xda makna apa pun..
aku xda lar nak buat something special pada tarikh-tarikh tu dgn MR..
bagi aku, setiap hari adalah istimewa selagi MR masih disisiku..
dan selepas ni akan lebih istimewa dgn kehadiran chentahati kami..
insyaAllah..

"semoga Allah sentiasa kurniakan kebahagiaan dalam hidup kami sekeluarga dan semoga kami berkekalan berkasih sayang selamanya, insyaAllah.."


abah dan mama OT malam..

malam ni both mama dan abah buat OT..
selalu abah je yg ot..
tp stat off day set lepas, mama pun buat rajin ikot abah ot mlm..
insyaAllah akan ot lg utk off day set depan..

hari ni mama dgn abah sakit-sakit badan..
semalam keja malam..
balik keja, masing-masing terus tdo...
bangun tido, mandi-mandi,solat, trus g kipmart..
nak bli barang basah buat stok seminggu..
so, tadi bli ikan keli, udang, sotong, ayam je..
cukup lar sampai khamis nanti..

tadi balik je dr kipmart, trus mama dgn abah masak sama-sama..
hari ni abah nak makan ikan keli..
so, tadi mama masak ikan keli sambal dgn sayur bening bayam..
tu je menu utk hari ni..

pas masak dan makan..
abah ajak buat kuih keria..
tgk resipi dalam buku resipi yg baru beli semalam..
buat sikit je..
keledek pn sekilo je..
so,sambil tgk game malaysia - myanmar, mama dgn abah pn gigih lar uli doh kuih keris ni..
2 jam jugak la baru siap uli, buat bentuk dan goreng..
alhamdulillah menjadi jugak lar kuih keria tu..
cuma xbrapa pandai nak buat air gula dia lagi..
huhuhu..

mama dgn abah sampai sakit-sakit badan sebab xcukup rehat..
abah sampai sms mama tadi..
"besok balik keje, kita tdo je sampai petang"
hehehehe..
penat sangat lar abah tu..
ye lah, dia yang tolong mama siang ikan keli, basuh ayam, udang, sotong..
mana xpenat..
hehehehehehe..
sian kat abah kan?

hari ni gak baby RS mcm malas-malas nak gerak..
w'pun tetap rasa pergerakan setiap 10 minit, tapi pergerakan yg perlahan je..
xmcm selalu..
selalu baby mesti akan kick mama kuat-kuat..
abah pun xda masa nak berborak dgn baby..
sebab tu kot baby merajuk..
huhuhu..

Saturday, November 19, 2011

malaysia layak ke final..

tahniah buat team harimau muda malaysia yang secara rasminya layak ke final sea games..

T.A.H.N.I.A.H

Friday, November 18, 2011

jubah dah siap..or tempah??

next month konvo sampai skrg blom decide nak pakai baju apa?
MR suh pakai jubah/hajaba..
ok lar kot utk aku yg pregnant ni..
tapi skrg yang jadi masalah, nak cari yang siap or tempah?
klu bli siap, muat ke dgn aku yg tinggi ni?
perut pun makin membolat skrg ni..
ada size ke?

kalau nak cari kain and tempah, sempat lagi ke?
xmahal ke?
nak buat design macam mana ye?
pening..pening..

pesta buku popular..

mulai dari hari ni, 18hb nov sehingga 28hb nov, kat expo danga city mall ada buat pesta buku dari popular..
so, tadi balik keja pukul 1500, terus singgah..
ramai gak orang..
tapi pesta buku ni byk buku cina je..
so, tadi sempat lar buat member card..
rm12 per year..
pas pusing-pusing, cuma bli beberapa buku je..


buku yg hujung sekali tu MR yg suruh beli..
1 Hari 1 Resipi oleh Chef Hanielieza..
banyak resipi dalam ni..
resipi yang simple-simple lak tu..
yang boleh masak utk hari-hari biasa..
dari makanan melayu, nasi-nasi hingga ke western..
so, minggu ni off day weekend..
dah plan nak masak something dari resipi dlm buku ni..

buku Dahsyatnya Taubat Nasuha dari Ibnu Qudamah Al-Maqdisy ni plak buku mengenai kisah-kisah insan yang mendapat hidayah Tuhan..
buku ni blom start belek lagi..
insyaAllah off day nanti boleh lar start baca..

buku yang paling kanan tu, novel lar..
hehe..
kegemaran hamba..hope best lar novel ni..
ni pn blom sempat belek lagi..
tggu weekend gak kot..
insyaAllah..


ni buku latihan darjah 5 utk adik aku, Mohammad Syafizul Daniel..
dia nak abiskan cuti sekolah dia kat umah aku..
next week baru sampai jb..
so, cuti sekolah kali ni sama spt sblm2 ni jugak..
kena buat latihan sebanyak mungkin utk persediaan masuk darjah 5 tahun depan..
aku lar akan jadi cikgu tuisyen xrasmi dia..

total semua buku-buku ni RM71.90
nanti kalau ada masa dan fulus lagi, boleh lar pegi sambar buku-buka lain pulak..
hehehhehe..

Thursday, November 17, 2011

malaysia ganyang indonesia..

selepas 90 minit berjuang, akhirnya malaysia kalahkan indonesia..
walaupun menang tipis 1-0, tetapi malaysia tetap tewaskan indonesia di atas kertas..
tahniah kepada team harimau muda malaysia..
walaupun banyak terlepas peluang keemasan..

nak tegur sikit kepada penonton indonesia di stadium gelora bung karno..
lain kali tlg hormat sikit ye bila lagu kebangsaan negara lain dimainkan..
tolong diam sekejap..
bukan lama pun..
geram tgk bila lagu Negaraku dimainkan di stadium GBK..
penonton indonesia buat bising..
mcm xda tamdun langsung..
cuba kalau org xhormatkan lagu kebangsaan negara dia..
apa perasaan rakyat indonesia tu sendiri?
moto sukan sea kali ni BERSATU & BANGKIT..
tapi xnampak pun mcm BERSATU..
tiap-tiap kali ada perlawanan melibatkan pemain malaysia..
mesti penonton akan menggangu konsentrasi pemain malaysia..
cth mcm badminton dan aquatik..

rakyat indonesia sepatutnya sedar yang beribu sahabat mereka mencari rezeki di malaysia..
xboleh ke pupukkan sedikit semangat setiakawan sesama rantau?
entahlah..malas nak komen lebih-lebih..
apa pun memang sgt kecewa dgn sikap rakyat indonesia utk sea games kali ni..

mc..boleh layan bola..

ari ni mc sbb tgn sakit-sakit lagi pas cucuk TT tu..
so, dpt lah tgk bola malaysia - indonesia mlm nanti..

abah dan baju baby..

abah sangat teruja kalau pegi shopping complex skrg ni..
tambah teruja kalau ke baby department..
mata bersinar-sinar..
semua baju yang abah tengok, mesti dia nak belikan utk sayang..
nasib baik mama boleh control lagi peel abah tu..
kalau tidak, mmg boleh buka kedai pakaian baby lar kat umah kita ni..
hehehe..
abah sangat happy dengan kehadiran sayang dlm kehidupan dia..


minum air gula..terlupa puasa la..

pagi tadi ada appoinment minum air gula..
tapi kensel sal smlm kul 10.30pm baru nk makan..
siap minum susu sblm tdo kul 12am tu..
so, tadi kol klinik, dia suh datang isnin depan lak..
hahahahaaha..
mcm mana blh lupa ntah???

Tuesday, November 15, 2011

geram dgn KKIA larkin..

 tadi g check up kat KKIA larkin..
appoinment kul 1400..
aku dgn MR sampai klinik kul 1410..
org pun tak brapa ramai hari ni..

lepas check urine, timbang..
alhamdulillah, berat naik 2kg seperti sepatutnya..
hb turun dari 11.8 kepada 11.4..
tapi nurse kata still ok lagi selagi atas dari 10..
pastu hari ni aku dah dapat dos kedua TT..
smpi saat ntry ni ditulis, belum rasa sakit dan lenguh2 lagi..
harap mmg xkan rasa lar..

tadi gak aku pun tanya kat nurse tu result MGTT aku yg aku buat 24hb okt hari tu..
tau apa nurse tu jawab..?
aku kena minum air hula tu sekali lagi sebab darah aku beku masa..
geram betul rasa time tu..
kalau air gula tu sedap mcm fresh orange xpelar jugak..
huhuhu..
so, set appoinment 17hb ni..

tadi jugak buat pertama kali aku dgr heartbeat baby melalui fetal doppler..
laju je jantung baby berdegup..
alhamdulillah..
tapi yang xbrapa nak bestnya tadi masa nurse ukur tinggi rahim, dia kata 22 cm je..
padhal sepatutnya dah 27-28 cm dah..
so, dia suh g refer doc utk scan..
sblm g jumpa doc, aku sempat g jumpa dentist..

time jumpa doc, dia trus suruh aku baring..
bila dia tekan2 perut, dia kata normal je tinggi rahim aku..
bila dia scan pun dia kata xda apa masalah..
dia pun geram dgn nurse2 dia..

aku dah malas nak pikir bukan2 time tu coz aku tau anak aku xda masalah..
biar lar nurse nak cakap anak aku kecik ke apa..
yang penting aku tau anak aku membesar dgn sihat..
dan semakin aktif dari hari ke hari..
bsk aku dah start kena kira gerakan anak..
so, mcm assignment lar utk aku..



Monday, November 14, 2011

90 days..insyaAllah..

counting days..
90 days more to go..
insyaAllah..

check up kat KKIA 15 nov 2011..

bsk monthly check up kat KKIA larkin..
appoinment kul 2 ptg..
malas pegi pagi..
org tersangatlah ramai..
besok gak maybe cucuk TT dos kedua..
hope xdemam n lenguh2 mcm ari tu..
obimin pn dh abeh..
ari ni mkn neurogain je utk baby..

4d scan..dah booking..

memang dari awal pregnant dah plan nak wat 4d scan utk baby..
nak simpan video tu utk kenangan..
so,khamis ni dh cukup 28 weeks..
orang cakap klu nak buat 4d scan kena buat between 28-30 weeks..
so, tadi dgn gigihnya kol johor maternity booking utk 4d scan next week..
insyaAllah..
w;pn dh tau gender baby, dh tgk rupa baby tapi tetap nak tunaikan impian yg satu ni..
hehehehehe..


Sunday, November 13, 2011

kerja di hari ahad..sangat bosann...

hari ni aku dgn MR keje syif petang..
dari kul 1500 - 2300..
sampai opis kul 1457 tadi..
sampai skrg blom ada keja lagi nak buat..
huhuhu..

kerja di hari ahad mcm ni lar..
sangaaaaatttt lar bosan..
aku kerja bahagian operasi..
so, selagi xda lori yang masuk, mmg rileks je lar..
sampai saat ni, blom nmpk lagi lori masuk..
huhuhuhu..

baru pas layan movie..baby tdo..

aku dgn MR br pas layan movie..
MR xda layan mana pun..
dia sambil tgk movie kat lappy, sambil main game bola kat PS3 dia..
aku l,ayan sorang-sorang je lar senanya..
baby dlm perut pn tdo time aku layan movie td..

tadi aku start layan ceta Klip 3gp..
ceta ni pada pendapat aku mmg xrugi lar MR upload..
tapi kan rugi kalau g tgk kat pawagam or beli cd cetak rompak..
hehehehe..
giler xbest langsung..

pas abeh Klip 3gp, aku cont movie Karipap2 Cinta..
ceta ni pn bagi aku xda lar best mana..
tapi best sket lar dari klip 3gp..
pas abeh 2 movie ni, aku pn xtau dah nak tgk movie apa..
last2 online je..
hehehhehe...
MR ngah main PS3 lagi..




Saturday, November 12, 2011

berdua..layan AIM ke 18..

MR ot lagi ari ni..
pas balik jemputan tadi, dia trus g keja..
so, skrg kat umah berdua dgn anak kesayangan hamba..
melayan AIMke 18..
xsampai sejam, insyaAllah MR sampai umah..
rindu dah kat suami kesayangan dinda tu..


psst : plan nak marathon movie malam ni bertiga..

baby..baby menyorok kat mana??..

hari ni dapat dua jemputan kenduri kawen..
walaupun hujan lebat dari pagi tadi, kitorang gagahkan jugak pegi..
kenduri pertama kitorang pegi kat dewan taman bakti..
sampai2, hujan pun dah renyai..
nasib baik buat kat dewan..
so, xberapa lar lecah sgt..
sbb ngah lapar, smpi2 cr tuan umah xjumpa, kitorang trus makan..

dah siap makan, lepak2 kejap..
pastu terjumpa dgn akak opis lama dulu..
dah setahun lebih xjumpa dia..
pas salam2, tanya khabar, akak tu tanya soalan bonus kat aku..
" sheila blom pregnant lagi ke?"
aku gelak je..
"akak, org ngah pregnant lar ni..dah 7 bulan dah"
akak tu pandang perut aku, pastu..
"tipu lar..xnmpk pn perut org pregnant"
hahaha..aku pn xtau nk ckp apa dah..

baby mmg mcm tu..
kalau kat umah, perut mmg nampak besar dah..
tapi bila kuar dari umah, terus nmpk perut mcm biasa..
MR kata baby malu-malu..
ye lar tuh..

"sayang menyorok kat mana ye tadi?"


persiapan baby..yang dah ready..

setakat saat ni, aku dan MR dah siapkan hampir 80% barangan baby utk menyambut kelahiran anak kitorang..
setakat ni dah ada :

2 set tilam kekabu + sarung ( 1 set nak tinggal kat kulim )
set botol susu tommee tippee
sterilizer tommee tippee
mosquitoes net anakku..
toiletries travel pack anakku..
electric + battery breast pump ( lupa brand apa )
medicure kit baby kiko
diaper bag yg simple
barut baby ( ni mak buat utk cucu sulung dia )
1 helai swaddle baby kiko
1 helai blanket hooded baby kiko
1 set towel anakku ( 1 bath towel,1 hand towel )
4 pasang baju + seluar panjang ( 2 pasang mak aku yg balikan )
7 pasang baju + seluar pendek ( 3 pasang mak aku blikan gak )
1 pasang rompers baby kiko + cap + booties
1 pasang bareback ala jeans + t-shirt ( ni pn mak aku blikan )
10 set booties + mittens
set bakul ( utk pakaian,ubatan,toiletries baby -mak aku blikan )

banyak gak barang baby yg dah di sediakan..
minyak + ubat baby pun mak aku kata dia nak belikan..
so, utk beberapa barang lagi, mungkin akan dibeli sebelum awal januari..
barang yang xberapa nak guna lagi kan dibeli selepas tempoh berpantang..
skrg yg penting je aku dan MR akan sediakan sebelum bersalin..
yg lain-lain akan dibeli selepas tamat tempoh berpantang 50 hari spt arahan mak aku..



berdua...sekali lagi..

tadi MR balik umah kejap sebelum menyambung ot beliau utk mlm ni..
dia balik, bawak anak n isteri dia g mkn..
then rehat2 sambil borak dgn anak kesayangan dia..

skrg, dia dah ke tmpt kerja semula..
so, aku berdua..sekali lagi dgn anak manja MR ni kat umah..
smlm kul 0400 baru dia tdo..
hari ni xtau la kul brapa baru dia nak tdo..
huhuhu..
anak oh anak..

Friday, November 11, 2011

bosannya...

bosannya hari ni..
MR ot dr kul 1500 - 0700 bsk..
hurmm..
nasib ada baby..
leh teman mama..
semalam baby tido kul 0500 am..
kul 0900 am abah kata baby dah bangun..
ikot perangai sapa ntah suka tdo lewat2 ni..

Thursday, November 10, 2011

baby bump..


baby bump..
061111..
pas makan, perut mmg akan membesar dgn jayanya..
26 weeks and 3 days..

Wednesday, November 9, 2011

hari ini..

hari ini dah 1 tahun, 3 bulan, 3 minggu dan 3 hari aku dan MR bersama sbg suami isteri..
alhamdulillah..
mcm2 dugaan dan ujian kitorang dah tempuh sama2..
dan selepas dugaan dan ujian tu, kitorang bakal di anugerahkan hadiah yang paling bernilai dari Allah SWT..
ye..kitorang bakal dapat hadiah tu 95 hari lagi dr skrg..
insyaAllah..
semoga Allah limpahkan rahmat kebahagiaan yang berpanjangan dlm mahligai yg kami bina ni utk selamanya..
dan semoga kami dikurniakan anak2 yg soleh dan solehah..


konvokesyen dgn baby..

next month, aku ada konvo kat UTM KL..
time tu insyaAllah, kandungan dah masuk 32 weeks..
mula2 xmau pegi dah..
takut penat berdiri lama2..
tapi mak suruh pegi gak..
so, ikut je lar..

time konvo tu nanti xtau perut besaq mana..
hope xda lar besar mcm dah sarat..
skrg dok pening pikir nak pakai baju apa lar time konvo nanti..
next payment, mmg kena ajak MR g shopping baju lar..
tp blom ada idea nak cari baju mcm mana..
huhuhu

apam balik..

semalam petang MR kerja..
so, aku dok umah sorang2 bertemankan baby dlm perut ni..
xtau nak buat apa..
then teringat projek apam balik yang MR nak buat tp blom ada chance..
so, dlm pukul 9 lebih, aku pn g lar bancuh adunan utk apam balik tu..
bkn nak buat apam balik pun..
juz buat adunan tepung tu je..
so, bila MR balik dr kerja, blh dia terus masak..
and alhamdulillah..
apam balik pertama kitorang menjadi..
pas ni boleh wat lagi..
hehehheeh


Monday, November 7, 2011

baby dan mama kemalangan..

malam ni aku keja mlm..
MR mmg keja dari pagi tadi sampai besok petang kul 3..
so, hari ni aku datang keja drive sendiri..
MR bawak motor..

tadi masa OTW nak ke tempat kerja..
sampai kat trafik light nak ke Kebun Teh, aku pn brenti lar coz lampu tgh merah..
aku pnya kereta kat line depan skali, lane no dua dr divider..
sekali datang kereta BMW dr arah bandar nak belok ke Kebun Teh..
dia drive sgt laju..
masa dia nak belok tu kereta dia terbabas ke arah kereta yg brenti di trafik light tu..
dia terlanggar trafik light sebelum langgar kereta Estima sebelah kereta aku..
then Estima tu terlanggar kereta aku..
kuat gak lar rasa gegaran perlanggaran tu..

terkejut aku..
bila aku tgk luar, ada mcm minyak kuar dari Estima tu..
aku punya lar takut meletup mcm dlm filem tu..
trus aku start balik enjin kereta aku and jauhkan dr kereta estima dan BMW tu..
bila aku rasa dah ok sket, aku kuar tgk kereta aku..
kemek dan berlubang gak lar kat bahagian penumpang sebelah kanan..
trus cepat2 kol MR..
MR kat opis je time tu..
nasib baik lar opis dgn tempat kejadian tak berapa jauh..

pas 5 minit MR pn sampai..
pas MR amek pic kereta2 yg terlibat, kitorang kena tggu pegawai penyiasat datang..
bila pegawai penyiasat datang, dia pn amek amek pic tempat kejadian..
dah siap amek semua pic, kitorang pun gerak ke balai polis trafik utk buat report..
siap buat report and bagi statement, baru datang opis utk kerja..

mmg sangat bengang dgn driver BMW tu..
driver chinese lelaki..
mabuk kata diorang yg ada kat tempat kejadian tu..
nasib baik lar kereta aku kat lane kedua..
klu btl2 sebelah devider, xdapat bayangkan apa yang akan jadi kat kandungan aku..
semua yg datang tgk eksiden tu ckp nsb baik xjadi apa2 kat aku yg ngah pregnant ni..
mmg bersyukur lar..
tapi terkejut gak lar masa tu..
menggigil satu badan kot..

pas ni mmg xdpt dah nak drive kereta sndri..
sblm ni pn dah lama xdrive sndri coz MR mmg xbg..
tp klu setakat dr umah ke tmpt keja tu dia izinkan lagi lar..
umah aku dgn tmpt keja pn xbrapa jauh..
tp pas kejadian tadi mmg MR dah bagitau..
selagi belum bersalin mmg dia xbg drive kereta sndri sorang2..
dia takut jadi apa2 kat anak isteri dia..
menyesal dia nanti..




Sunday, November 6, 2011

baby dah lapar..

baby kalau dah lapar, dia akan tepuk perut pelan2..
pg ni blom mkn apa2 lg..
dia pn dah start tepuk perut..
MR g solat raya lak..
nak kuar, kat opis xda sapa..
semua g solat..
sian kat baby..
rasa beralun dah perut ni..

"sabar jap ye sayang..nanti abah belikan makanan"

sedih dengar takbir..

sedih lak pagi-pagi masa nak datang opis dengar takbir raya..
rasa syahdu sgt..
terus teringat kat kampung..
teringat kat famili..
huhuhu..
nasib baik ada suami dan baby dalam perut ni..
kalau sorang-sorang, mmg dah banjir lar..

Saturday, November 5, 2011

dah tahun keempat..

diam xdiam dah mask tahun keempat beraya di JB..
samada aidilfitri, atau aidiladha..
xpnh terpikir hari raya xbalik kg..
huhuhu..

Selamat Hari Raya Aidil Adha...

S.E.L.A.M.A.T  H.A.R.I  R.A.Y.A  A.I.D.I.L A.D.H.A

bekerja di petang raya..

ari ni kena turn group aku keje di petang raya..
sama mcm masa aidilfitri ari tu..
kerja di petang dan pagi raya..
tp raya ari tu kitorang balik kg..
raya aidiladha ni malas lak nak balik kg..
so, lepak opis je lar..

td sampai je opis, ada mak cik tu br blik dr meniaga ketupat kat singapore..
so, yg baki xabeh di jual dia bg kat kitorang yg bekerja ni..
dia  bagi ketupat dgn lepat..
tanpa rendang..
so, kiotrang pun kuar g cari rendang kat kedai..
nasib ada jual lagi..
mahal tol rendang yg dah siap ni kan?
blom penah bli lagi..
so, agak teranjat boboi gak lar tgk harga dia..
nasib baik sedap..

dinner..

ari ni MR blnja dinner kat luar..
kat tmpt peberet kitorang.. 
Yew's Cafe..
hehhehe..
dh lama xlepak sini..
makan salmon td..
bes..bes..
MR mkn wantan crispy..
pastu kitorg order chicken curry in bread bowl..
share ber3 coz nk lepak lama2, tp makanan dh abeh, malu plak..
tu yg order chicken curry tu..
apa pn, mmg bes sgt ari ni..
dh lama kot xlepak mcm td..

" thank you abang.."

xsnap pic makanan td..
dh makan separuh br tingat nk snap..
so, MR kata xpyh..
hehehhe..
gelojoh kan kitorg..

........










pujaan hati dinda..


MOHD RADZI BIN MOHD ZAIN

RXXXXX SXXXXX

PEMIMPIN RAJA YANG MENAWAN ( CANTIK )

MUHAMMAD RXXX SXXXXX..

YANG TERPUJI, KETUA YANG MULIA, BIJAK DAN BERANI..

minat giler..MARK HARMON



pic time muda n skrg..
hensem tetap sama..
menjadi pojaan ati ku selepas MR..
bleh????


Friday, November 4, 2011

"Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!"


utk syarat2, sila ke blog ini..
xda nk tag sesapa kot..
huhuhu..

DONE!

baby merajuk tgh mlm..

skrg dah tau rutin baby..
dia sgt aktif waktu tgh mlm..
tp smlm diam je..
tepuk2 perut hampir sejam, lgsg xda gerakan..
MR ot smlm..
dah nak risau, msg MR bgtau anak dia diam dr td..
trus MR kol..
time MR kol tu br baby nak tendang mama kuat2..
Alhamdulillah..
bgtau kat MR, dia gelak ja..
letak je hp, baby pn trus diam blik..
mcm dia xpnh grk lgsg..
baby merajuk abah dia xteman dia tdo kot..
apa2 je lar anak mama sorang ni..


"SEGMEN>SAYA KOMEN BLOG ANDA"



nak kena komen ke blog farhanah yg dah kiut miut tu?
xpyh lar kot..
mcm xsesuwei je..
kita serahkan pada yg pakar utk komen..
hehehehe..
sy budak br belajar lg..

OK, DONE!


Wednesday, November 2, 2011

baby suka berborak..

perkembangan terkini baby R-S skrg ni yg kitorg perasan suka berborak..
klu kita pggl nama dia, borak2 ngan dia..
dia pn aktif..
mcm nk jwb apa yg kita borakkan..
smlm abah dia berborak..
dia pnya bg respons smpi abah dia geram..
pggl je nama dia, trus tendang2..
kuat lak tu..
ntah2 baby ni ramah mcm mama dia, hahahaha..

Tuesday, November 1, 2011

011111..

alahai 011111..
ari ni mcm2 jadi..
xmau ceta yg lain2..
nk ceta kitorg blik keja kul 11 td, ngah lapar gila..
ngat nk msk burger..
tup2 ngah masak air, gas abeh..
trus kenyang..
hahahaha..

penat sign form kena tulis tarikh byk no 1 ari ni..