Sunday, November 20, 2011

abah dan mama OT malam..

malam ni both mama dan abah buat OT..
selalu abah je yg ot..
tp stat off day set lepas, mama pun buat rajin ikot abah ot mlm..
insyaAllah akan ot lg utk off day set depan..

hari ni mama dgn abah sakit-sakit badan..
semalam keja malam..
balik keja, masing-masing terus tdo...
bangun tido, mandi-mandi,solat, trus g kipmart..
nak bli barang basah buat stok seminggu..
so, tadi bli ikan keli, udang, sotong, ayam je..
cukup lar sampai khamis nanti..

tadi balik je dr kipmart, trus mama dgn abah masak sama-sama..
hari ni abah nak makan ikan keli..
so, tadi mama masak ikan keli sambal dgn sayur bening bayam..
tu je menu utk hari ni..

pas masak dan makan..
abah ajak buat kuih keria..
tgk resipi dalam buku resipi yg baru beli semalam..
buat sikit je..
keledek pn sekilo je..
so,sambil tgk game malaysia - myanmar, mama dgn abah pn gigih lar uli doh kuih keris ni..
2 jam jugak la baru siap uli, buat bentuk dan goreng..
alhamdulillah menjadi jugak lar kuih keria tu..
cuma xbrapa pandai nak buat air gula dia lagi..
huhuhu..

mama dgn abah sampai sakit-sakit badan sebab xcukup rehat..
abah sampai sms mama tadi..
"besok balik keje, kita tdo je sampai petang"
hehehehe..
penat sangat lar abah tu..
ye lah, dia yang tolong mama siang ikan keli, basuh ayam, udang, sotong..
mana xpenat..
hehehehehehe..
sian kat abah kan?

hari ni gak baby RS mcm malas-malas nak gerak..
w'pun tetap rasa pergerakan setiap 10 minit, tapi pergerakan yg perlahan je..
xmcm selalu..
selalu baby mesti akan kick mama kuat-kuat..
abah pun xda masa nak berborak dgn baby..
sebab tu kot baby merajuk..
huhuhu..

No comments: