Tuesday, November 15, 2011

geram dgn KKIA larkin..

 tadi g check up kat KKIA larkin..
appoinment kul 1400..
aku dgn MR sampai klinik kul 1410..
org pun tak brapa ramai hari ni..

lepas check urine, timbang..
alhamdulillah, berat naik 2kg seperti sepatutnya..
hb turun dari 11.8 kepada 11.4..
tapi nurse kata still ok lagi selagi atas dari 10..
pastu hari ni aku dah dapat dos kedua TT..
smpi saat ntry ni ditulis, belum rasa sakit dan lenguh2 lagi..
harap mmg xkan rasa lar..

tadi gak aku pun tanya kat nurse tu result MGTT aku yg aku buat 24hb okt hari tu..
tau apa nurse tu jawab..?
aku kena minum air hula tu sekali lagi sebab darah aku beku masa..
geram betul rasa time tu..
kalau air gula tu sedap mcm fresh orange xpelar jugak..
huhuhu..
so, set appoinment 17hb ni..

tadi jugak buat pertama kali aku dgr heartbeat baby melalui fetal doppler..
laju je jantung baby berdegup..
alhamdulillah..
tapi yang xbrapa nak bestnya tadi masa nurse ukur tinggi rahim, dia kata 22 cm je..
padhal sepatutnya dah 27-28 cm dah..
so, dia suh g refer doc utk scan..
sblm g jumpa doc, aku sempat g jumpa dentist..

time jumpa doc, dia trus suruh aku baring..
bila dia tekan2 perut, dia kata normal je tinggi rahim aku..
bila dia scan pun dia kata xda apa masalah..
dia pun geram dgn nurse2 dia..

aku dah malas nak pikir bukan2 time tu coz aku tau anak aku xda masalah..
biar lar nurse nak cakap anak aku kecik ke apa..
yang penting aku tau anak aku membesar dgn sihat..
dan semakin aktif dari hari ke hari..
bsk aku dah start kena kira gerakan anak..
so, mcm assignment lar utk aku..



2 comments:

Bui Junaidi said...

lama dh bui tak pergi KKIA..kalau dulu tiap2 bulan pergi..letih nya..dahlah orang ramai..

nur safiyyah said...

Assalamualaikum. Saya ada menyediakan perkhidmatan penjagaan bayi dan kanak-kanak. Rumah dekat Tmn Ria Plentong. Day & Night. Yg berminat sila hubungi saya 017-7442154