Friday, November 18, 2011

pesta buku popular..

mulai dari hari ni, 18hb nov sehingga 28hb nov, kat expo danga city mall ada buat pesta buku dari popular..
so, tadi balik keja pukul 1500, terus singgah..
ramai gak orang..
tapi pesta buku ni byk buku cina je..
so, tadi sempat lar buat member card..
rm12 per year..
pas pusing-pusing, cuma bli beberapa buku je..


buku yg hujung sekali tu MR yg suruh beli..
1 Hari 1 Resipi oleh Chef Hanielieza..
banyak resipi dalam ni..
resipi yang simple-simple lak tu..
yang boleh masak utk hari-hari biasa..
dari makanan melayu, nasi-nasi hingga ke western..
so, minggu ni off day weekend..
dah plan nak masak something dari resipi dlm buku ni..

buku Dahsyatnya Taubat Nasuha dari Ibnu Qudamah Al-Maqdisy ni plak buku mengenai kisah-kisah insan yang mendapat hidayah Tuhan..
buku ni blom start belek lagi..
insyaAllah off day nanti boleh lar start baca..

buku yang paling kanan tu, novel lar..
hehe..
kegemaran hamba..hope best lar novel ni..
ni pn blom sempat belek lagi..
tggu weekend gak kot..
insyaAllah..


ni buku latihan darjah 5 utk adik aku, Mohammad Syafizul Daniel..
dia nak abiskan cuti sekolah dia kat umah aku..
next week baru sampai jb..
so, cuti sekolah kali ni sama spt sblm2 ni jugak..
kena buat latihan sebanyak mungkin utk persediaan masuk darjah 5 tahun depan..
aku lar akan jadi cikgu tuisyen xrasmi dia..

total semua buku-buku ni RM71.90
nanti kalau ada masa dan fulus lagi, boleh lar pegi sambar buku-buka lain pulak..
hehehhehe..

No comments: