Thursday, December 1, 2011

scan 4d..baby malu-malu...

semalam petang, pas aku dgn MR balik keje..
kitorang plan nak ke Johor Jaya Maternity Specilalist..
niatnya nak buat scan 4d + video scan tu..
pas rehat-rehat, makan, kitorang pun kuar rumah..
sebelum ke johor jaya tu, MR ke shell berdekatan rumah kitorang ni nak isi minyak..
pas isi minyak, MR nak isi angin tayar yang dah kurang tu..
ngah isi angin tu, tetibe tube tayar tu rosak..
bila angin dah isi, nak tarik je pump tu dari tube, terus kempis tayar tu..
so, kena lar tukar tayar tu dgn tayar spare..
berpeluh jugak lar MR tukar tayar sorang2..

aku yang tengok MR tukar tayar tu terus jadi kesian..
terus rasa xpayah nak pegi scan tu lagi semlam..
buat lain kali saja..
tapi MR ckp dia ok lagi..
boleh lagi kalau nak pegi..
so, kitorang pegi gak lah..
otw nak ke sana punyalah jammed..
maklumlah, time org balik kerja..
dlm kul 1800 mcm tu baru smpi kat johor jaya maternity specilalist tu..

dah smpi terus register sebab klinik tutup jam 1830..
time kitorang sampai, ada 2 patient je..
so, xda lar lama mana kitorang tunggu..
dah masuk dalam, trus doc suruh baring..

mula-mula doc wat detail scan dulu..
scan 2d je..
check heartbeat baby and etc..
yang xseronoknya, baby songsang pulak masa scan tu..
so, doc ckp chances nak nampak muka baby rendah..
tapi doc tru jugak godek-godek..
bila dh nampak muka, doc trus wat scan 4d..
tp malangnya, bila wat je scan 4d, trus anak kesayangan kitorang ni tutup muka dia dgn kedua belah tangan dia mcm nak boxing..
berkali-kali try cakap dgn baby..
tapi dia tetap malu-malu..
doc siap suruh aku mengiring ke kanan, ke kiri lagi utk cari posisi baby yg terbaik..
tapi baby tetap malu-malu..
dapat tgk kejap je muka dia..
huhuhu..

so, doc ckp dtg lagi selepas 2 minggu..
hurrrmmm..
bayaran tetap rm160 walaupun tanpa video + print 4d..
cuma dpt sekeping print 2d je..
lagi 2 minggu kitorang balik kl..
ingat nak buat kat kl je lar kot nanti klu ada rezeki lebih..
malas dah buat kat klinik tu..
huuhuhuh..


mengharapkan hasil sebegini..tapi apakan daya...

2 comments:

ashra said...

takpe2..
baby saje nak kasik surprise kat ibu ayah die ni..

=p nanti try lagi k?

Sheila Radzi said...

kak ashra: surprise betul lah..hehehhe